Me_ThuS
dinlediğin için saolasın , haklısın duymadan yapmak zor oluyor geçenlerde araba ses sisteminde dinledim , basslar banada çok geldi , evde normal geliyor. Duymadan dengelemek zor iş o yüzden bariz hata olmamasına razı oluyorum... Özellikle yakın zamanda bütçe ayıramayacağımdan ötürü elimdeki imkan ile olabilecek en iyisini yapmaya çalışıyorum.
Benim duyduğuma göre presence örneğindeki bass sorunu ile benim örnekteki bass sorunu arasında fark var , benim örneklerde kickler net duyulduğunu düşünüyorum yani frekans aralıkları üst üste binmiyor diye duyuyorum ve tabi harici olarak piano , harpsichord , cello , violin , flut vs gibi seslerde olduğu için miks aşamasınde duyabildiğim kadarı ile ancak bu kadar dengelemeyi yapabildim , birde elimdeki bilgisayar ve ses kartı tüm vsti ve vst enstrumanları çağırdığında audiomixdown almadan sesi duymak imkansız hale geliyor o yüzden sesleri dengeleme işlemi biraz zorlu oluyor her ufak değişiklikte bir mixdown ve oldu olmadı duyumu için değerlendirme vs gibi..
gitar tonu için yani kendi beğendiğim tonu savunmak biraz öznel bir tutum olur ama zaten tür itibari ile hi-gain olarak biraz bariz olması , yüksek frekansların belirgin olması istenilen birşey , mid ler de biraz kısık , birde sadece sim programı değil frekansları belli aralıklara çekmesi için waves ürünüde kullandım audio kanalına ama tabiki bu analog bir boss pedaldan ara kablo ile line in ile creative audigy (48000 harici çalışmayan uyuz bir kart) yaptığım gerçeğini değiştirmez ...
yorumlar için teşekkür...