Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

patb bana tiz gelmişti pek beğenmemiştim sh6 denemedim ama dengeli bi manyetik olduğunu duydum sh8 bence aradığın manyetik bu,sap manyetiği için sap kısmında tellerin salınımı fazla olduğundan daha baslı ve daha boğuk alırsın sesi bunu düşünürsen biraz daha tiz bi manyetik seçilebilir çıkış konusunda da ben düşük çıkışlı bi manyetik kullanıyorum köprüde yüksek çıkışlı ritmde hep köprü manyetiğini kullanıyorum sende öyle yapıosun muhtemelen sapıda neden düşük çıkışlı aldım thrashte çalsan clean gerekio arada yüksek çıkışlı bi manyetikte clean tonlar can sıkıcı oluo bu bi gerçek o yüzden cleande sapı kullanıyorum bide arada yavaş sololarda böle hoş bi havası var seçenek işte tercih meselesi sapta yüksek çıkışlıda kullandım sarmadı.

bende bi soru sorayım gelmişken yıllardır tb4 kullanıyorum köprüde tb4 hoş bi manyetik yüksek çıkışlı ama orta halli bilirsiniz istediğim tonu alıyormuyum evet ama manyetiği tellere çok yaklaştırmak zorunda kalıyorum buda floyd rose kullanımında kısıtmaya neden oluo eskiden pek asılmadığımdan rahatsız etmezdi ama şimdi sert bi dive yapınca teller yapışıo manyetiğe can sıkıcı seslerle karşı karşıya kalıosun daha yüksek çıkışlı bi manyetik daha alçakta kullanma imkanı sağlarmı pek sanmam ama bunu tecrübe eden varsa yada fikri olanlardan yardım bekliyorum.

Arkadaslar geçen yaz gitarıma seymour duncan sh4 ve sh2 manyetikleri taktım. daha önce gitarım 3 manyetikli olduğundan 5-yollu switch var üzerinde, bir türlü 3-yollu switch bulamadığımız için eski switchi kullanmak zorunda kaldık. yani şu an bi köprü manyetiği ve bir sap manyetiği var gitarın üzerinde ve 5 yollu switch.

Soruma gelince; ne yaptık ne ettiysek (yanımızda bu işlerden daha önce anlayan biri olmadığı için) 5 yollu switchle manyetiklerin ikisini aynı anda çalıştıramadık. Şu an switch en üst konumdayken sap manyetiği, en alt konumdayken köprü manyetiği çalışıyo. İki manyetiği aynı anda çalıştırabilmek için 5 yollu switchi nasıl kullanabiliriz? Yada kullanabilir miyiz? Bunun için switch üzerinde nasıl bi bağlantı yapmam gerekiyo acaba? Son olarakta İstanbulda 3 yollu switch nerde bulurum? (geçen yaz tünelin bi kısmını araştırmıştık ksıtılı zamanızmız olduğundan bulamadık)

arkadaslar bende bir sey sorucam. bende fender lite ash strat var.biliyorsunuz kı üstunde fender strat için özel üretilmis 3 tane single coil seymour duncan var.cleanler i super.ama biz metal de yapıcagımız için neck kısmına bir tane pasif emg hz single manyetik takmak istiyoruz.bilgilerinizden yararlanamk isterim.şimdiden tesskkurler...( pardon ozur dilerim.turkcemizi guzel kullanalim!)

Arkadaşım yazını düzeltmezsen moderatör abilerimizden uyarı alabilirsin.öncelikle yazdığın iğrenç yazıları sil ve akabinde doğru düzgün Türkçe olarak yaz.Sonra bak nasıl cevaplıyorlar yazını.Önce ben cevaplıyacağım söz 😉 ama o iğrenç yazıyı görmeye dayanamadığım için okuyamadım yazını,eminim pek çok kişi daha aynı davranışı sergilemiştir.

not:bunu kişisel hakater olaarak alıglayıp bana cevap yazma,bu çok büyük bi hata olur.sen sadece yazdıklarını sil ve yeniden yaz.Hadi kolay gelsin zamanla Türkçe konuşmayı öğrenirsin merak etme. 😀

stratmen demiş ki:
arkadaslar bende bir sey sorucam. bende fender lite ash strat var.biliyorsunuz kı üstunde fender strat için özel üretilmis 3 tane single coil seymour duncan var.cleanler i super.ama biz metal de yapıcagımız için neck kısmına bir tane pasif emg hz single manyetik takmak istiyoruz.bilgilerinizden yararlanamk isterim.şimdiden tesskkurler...( pardon ozur dilerim.turkcemizi guzel kullanalim!)

metal yapmak için neck e hz nası olucak anlamadım.hem metal için öncelikle köprü manyetiğini değiştirmen gerek hemde köprüde ve ortada single ve sapta hum. manyetik olan bi gitar görmedim daha ben 😀.sen bence köprü ye bi manyetik tak önelikle pick guardını değiştirmen gerekecek.h-s-s bi pickguard alman gerek sonraca isnesen emg Hz istersen seymour duncan istersen dimarzio hum köprü manyetiği taktasın hangisni seçeceğin senin nasıl bir sound aradığına bağlı.

not:manyetik değiştirmeden önce distortionu biraz köklemeyi dene istersen.bende uzun yıllar s-s-s manyetikli -ki çok dandik manyetiklerdi seninkiler daha iyi- gitarda metal çaldım,tabi distortionu köklemek zorunda kaldım 😀

kolay gelsin.manyetikler hakkında bilgiyi forumda bulabilirsin.

ErenimooO demiş ki:
stratmen demiş ki:

metal yapmak için neck e hz nası olucak anlamadım.hem metal için öncelikle köprü manyetiğini değiştirmen gerek hemde köprüde ve ortada single ve sapta hum. manyetik olan bi gitar görmedim daha ben 😀.sen bence köprü ye bi manyetik tak önelikle pick guardını değiştirmen gerekecek.h-s-s bi pickguard alman gerek sonraca isnesen emg Hz istersen seymour duncan istersen dimarzio hum köprü manyetiği taktasın hangisni seçeceğin senin nasıl bir sound aradığına bağlı.

not:manyetik değiştirmeden önce distortionu biraz köklemeyi dene istersen.bende uzun yıllar s-s-s manyetikli -ki çok dandik manyetiklerdi seninkiler daha iyi- gitarda metal çaldım,tabi distortionu köklemek zorunda kaldım 😀

kolay gelsin.manyetikler hakkında bilgiyi forumda bulabilirsin.
klasik strat tonu bride den geldiği için arkadaslarımla necke single görünümlü humbucker olan emh hz takmak istedik.o yuzden yani.

single görünümlü emg hz var mı bilmiyorum varsa takarsınız sorun olmaz da,metal soundunu bridge deb alırsınız ancak.sap manyeyiği genelde solo için kullanılır solonun da metali blues u rock u pek olmaz solo solodur ama ritm ler tarzlara göre bariz değişir.yani eğer metal çalmak için bi değişiklik yapılacaksa köprüde değişiklik yapmak daha mantıklı olur.hem istersen önce bi distortionu köklemeyi dene belki gitarına dokunmadan istediğin soundu alırsın.distortion pedalın nasıl bişey?

ErenimooO demiş ki:
single görünümlü emg hz var mı bilmiyorum varsa takarsınız sorun olmaz da,metal soundunu bridge deb alırsınız ancak.sap manyeyiği genelde solo için kullanılır solonun da metali blues u rock u pek olmaz solo solodur ama ritm ler tarzlara göre bariz değişir.yani eğer metal çalmak için bi değişiklik yapılacaksa köprüde değişiklik yapmak daha mantıklı olur.hem istersen önce bi distortionu köklemeyi dene belki gitarına dokunmadan istediğin soundu alırsın.distortion pedalın nasıl bişey?
pardon yanlış yazmışım single görünümlü değil.bildigin single hem de pasif emg hz manyetik war.emg nin sitesinden de görüdüğü gibi. tamam ilk önce distortıonu sonuna kadar koklıcem.olmadı sen neckte olmaz demışsın koprude bu modifikasyonu yapıp istediğim bütün tonları elde edebileceğim bir fender strat ortaya cıkmış olacak.we evladiyelik bir parca..... saol yardımların we yorumların için erenimooO . ama baska hiç kimse bir sey yazmadı. neden acaba*?

bu aralar pek kimse yok bende anlamadım 😀 sınav,ös, final zamanı o yuzden galiba yoksa genelde daha fazla yazan olurdu ve benden çok çok daha bilgili kullanıcılar var.neyse sana kolay gelsin.

klasik strat tonu bridge'den gelmez sayın stratmen. hemen her pozisyonunun ayrı bir klasikliği vardır söyleyeyim sana. hele hele neckin. adamı döverler 🙂 (şaka yapıyorum alınma lütfen)

birkaç senedir bildiğin amerikan fender stratla metal çalıyorum sağda solda. genelde 4. pozisyonda (yani orta ve bridge beraber) gürültü (hum) de olmadan güzel güzel takılıyorum. çok da şart değil yani. ha daha uygun bir gitarım olsaydı startı kullanır mıydın dersen muhtemelen hayır derdim. ama durumu gayet kurtarıyordu.

ha bir de stratta 3 manyetik var. yani birisini değiştirince diğerlerinin çıkışlarıyla dengeli olacak mı olmayacak mı dikkat etmen lazım. manyetik değiştirdiğinde dramatik volume farkları yaşamak istemiyorsan.

herhangi bi single manyetik al , bi anfi ve iyi 1-2 tane pedalla az da olsa yakalşırsın ama slash gibi falan olmak zor biraz öyle az paraya olunmuyo slash gibi hem salsh solosu atmak için onun kullanığı eletlere falan gerek yok bence al notaları önüne sadece çal 🙂 bana çok saçma gelmeye başladı artık bu ton muhabbeti. -dostum üstüne alınma senin şahsına söylemiyorum- bende çin malı strat ve stagg anfi bi de md2 var yine de çalıyorum slash solosu sadece bendlere hakim olucan 😀 bi de anfideki drive le boost edicen.

ErenimooO demiş ki:
herhangi bi single manyetik al , bi anfi ve iyi 1-2 tane pedalla az da olsa yakalşırsın ama slash gibi falan olmak zor biraz öyle az paraya olunmuyo slash gibi hem salsh solosu atmak için onun kullanığı eletlere falan gerek yok bence al notaları önüne sadece çal 🙂 bana çok saçma gelmeye başladı artık bu ton muhabbeti. -dostum üstüne alınma senin şahsına söylemiyorum- bende çin malı strat ve stagg anfi bi de md2 var yine de çalıyorum slash solosu sadece bendlere hakim olucan 😀 bi de anfideki drive le boost edicen.

slash single manyetik kullanmıyor 😀 aksine gibsonun gümbür gümbür humlarına kuvvet diyebiliriz.slash öyle pek alet edevat kullanan bir adam değil.gibson + marshall + crybaby + talkbox = slash 😀
(bknz http://www.youtube.com/watch?v=LVYGcAJ53Q0 )

Geri