Doğru söylüyorsun ama telefonda açıp kendisine güvenebiliceğimi sorup sormak saçmalık olur ki kim olsa hayır yapamam demez...
crestline demiş ki:Selam.. ibanez RG1570 prestige gitarıma manyetik upgrade i yapmak istiyorum. DiMarzio X2N ve SH-13 dimebucker arasında kararsız kaldım bridge için. Sizce hangisini almalıyım? Ve seçtiğim manyetikle neck bölümüne hangi manyetik iyi gider? (sert tonlar istiyorum) Yardımınız için şimdiden teşekkürler..
the_rocker demiş ki:--------------------------------------------------------------------------------
merhaba arkadaslar...samick marka elektro gitarım var..Gitarımın klavyesi gayet rahat. sustain düşük..gitarıma manyetik takviyesi yapmak istiyorum fakat sizlerinde bilgilerinden yararlanmak istiyorum...Gitarımın manyetik dizilişi...H-S-S....çaldığım tarzlar...Rock,fusion,heavy metal...çok fazla sert olmamakla beraber sert biraz sert tonlar istiyorum..Sizce hangi manyetikleri almalıyım?
the_rocker; Frank Gambale'nin manyetik set upları sana göre olabilir. zira kendisi bu tarz bir gitaristtir. Tabi eski ibanezlerindeki kombinasyonlardan bahsediyorum. DiMarzio'nun AlDiMeola serisi de (bulabilir misin bilmem ama iyi gidebilir. Ayrıca gövde ağacını bilmeden de çok konuşmak istemem. Ama madem 3 renk istiyorsun köprü hum. güçlü, single ları da onları dengeleyecek gibi seç. Ben bir de DiMarzio'nun sitesinde bir manyetik seçme aracını dene derim 🙂 Ama sana mutlaka bir de Doktor Barlo bakmalı, O bir numaradır bu işte 🙂 Sevkini yazdım 🙂the_rocker demiş ki:Rock,fusion,heavy metal...çok fazla sert olmamakla beraber sert biraz sert tonlar istiyorum..Sizce hangi manyetikleri almalıyım?
Arkadaş fusion, rock, metal demiş. Sanırım bu kombinasyondan Morbid Angel, Cannibal Corpse, Meshuggah sertliği beklemez kimse 😉01 demiş ki:Sert likten kastın nedir?HErkezin bir "sert" lik anlayışı var?
Hiç katılmıyorum. Steve Vai aynı manyetik kombinasyonu ile hem rock (birçok şarkısı) hem metal (bad horsie) hem de fusion (yine birçok şarkısı) işi şeylerde güzel tonlar alabilmektedir. Diğer bir örnek Steve Morse olabilir, Al DiMeola olabilir, Dave Weiner olabilir...Sonuçta bu müziklere uyacak en önemli şey uygun amfi+efekt seçimidir ki bana göre uygun manyetik kombinasyonundan daha önemlidir.01 demiş ki:Çok uç noktalardaki tarzların saund unu tek gitardan bekliyorsun bence çok şey istiyorun,Rock,Fushion,MEtal gibi tarzların saund unu aynı gitardan alamazsın.
nienturi demiş ki:the_rocker; Frank Gambale'nin manyetik set upları sana göre olabilir. zira kendisi bu tarz bir gitaristtir. Tabi eski ibanezlerindeki kombinasyonlardan bahsediyorum. DiMarzio'nun AlDiMeola serisi de (bulabilir misin bilmem ama iyi gidebilir. Ayrıca gövde ağacını bilmeden de çok konuşmak istemem. Ama madem 3 renk istiyorsun köprü hum. güçlü, single ları da onları dengeleyecek gibi seç. Ben bir de DiMarzio'nun sitesinde bir manyetik seçme aracını dene derim 🙂 Ama sana mutlaka bir de Doktor Barlo bakmalı, O bir numaradır bu işte 🙂 Sevkini yazdım 🙂the_rocker demiş ki:Rock,fusion,heavy metal...çok fazla sert olmamakla beraber sert biraz sert tonlar istiyorum..Sizce hangi manyetikleri almalıyım?
Arkadaş fusion, rock, metal demiş. Sanırım bu kombinasyondan Morbid Angel, Cannibal Corpse, Meshuggah sertliği beklemez kimse 😉01 demiş ki:Sert likten kastın nedir?HErkezin bir "sert" lik anlayışı var?
Hiç katılmıyorum. Steve Vai aynı manyetik kombinasyonu ile hem rock (birçok şarkısı) hem metal (bad horsie) hem de fusion (yine birçok şarkısı) işi şeylerde güzel tonlar alabilmektedir. Diğer bir örnek Steve Morse olabilir, Al DiMeola olabilir, Dave Weiner olabilir...Sonuçta bu müziklere uyacak en önemli şey uygun amfi+efekt seçimidir ki bana göre uygun manyetik kombinasyonundan daha önemlidir.01 demiş ki:Çok uç noktalardaki tarzların saund unu tek gitardan bekliyorsun bence çok şey istiyorun,Rock,Fushion,MEtal gibi tarzların saund unu aynı gitardan alamazsın.
Ben elimdeki bir tane POD2.0 ve tek gitarla oldukça tatminkar soundlar elde edebiliyorum. Pek çok türe tek gitarla ulaşılabilir. Çok zor da değil. Artık coil tapler ile farklı manyetik bağlantı yöntemleri ile vs. ciddi anlamda tatminkar sesler elde edebilmek olağan. Ha ama şu yönden haklı olabilirsin, bu verzatilliğe sahip bir gitarın olsa da nokta atışı yapacaksındır ki bu da mutlak profesyonel müzisyenlik söz konusudur, mutlak mükemmellik arayışı söz konusudur o zaman evet temiz tonlar için 74 fender stratocaster üzerine vintage singlelar, hayvani distorsiyonlar için esp veya jackson üzerine emg 81-85 destekli aktif manyetikler vs. kullanılması gerekebilir. Ama şu halde bile birçok gitarist birçok sound içeren çalışmaları için birkaç tane gitar kullanmaktadırlar.01 demiş ki:Bu kadar farklı tarzların saund unu tek gitardan almak çok zor,sadece manyetikle olacak iş değil,biraz gerçekçi yaklaşalım olaya!
Nasıl mı ilişki var? Steve Morse, Deep Purple (son dönem), Vai, Satriani, Alex Skolnick, Frank Gambale, Alan Holdsworth, Tony Macalpine, Mattias Eklund, Rob Balducci, Ron Thal, John Petrucci, Buckethead gibi gitaristler...01 demiş ki:Sertlik mevzusunda,rock,metal,fushion gibi tarzların arasında sertlik babında nasıl bir ilişki var tanrı aşkına ?