GIRNATA demiş ki:
benim de modifiye ettiğim gitarın ağacı agathis'di. sözlükte "agathis; sanayii maunu" diye geçiyor...
Gırnata, söylediklerinin birçoğuna katılıyorum fakat alıntıyla ilgili düşüncelerim, gördüklerim, tecrübelerim farklı... Araştırmalarıma göre iki tür agathis var. Birincisi normal kesilmiş ağaç, diğeri ise üstüste koyulup çeşitli yöntemlerle (yapıştırma, presleme, ?) kalınlaştırılmış kontrplaktan (yine yapıştırma, presleme, ?) yapılmış kütle... Bu kütlenin yapısında talaş var yani ve bu talaşında agathis talaşı olduğunu sanıyorum ki o yüzden agathis diyorlar... Tecrübelerim tamamen bu yönde...
Diğer bir tecrübem ise B.C. Rich'in hangi agathisten kullandığı yönünde... B.C. Rich de malesef (bir önceki gitarımda oduğu gibi) ikinci agathisten yani kat kat kontrplaktan kullanıyor.
Bence bu iki tip agathis aynı sesi vermez. Çünkü talaş çok farklı işlemler görüyor. Yapısında da tamamen saf talaş bulunduğunu sanmıyorum, katkı malzemeleriyle (büyük ihtimalle polimerleşebilen malzemeler) bir arada tutulduğunu tahmin ediyorum.
ESP'nin kullandığı agathis hakkında fikrim yok, ne dersem yalan olur...
Benim agathis hakkındaki düşüncem ise, bir daha asla agathis almam. Farklı agathis gitarlar da denedim ancak hiç birisinden doyurucu bir ton alamadım kendime göre. Birçok yabancı forumda da "sustainless wood" olarak geçiyor...
Ben olsam eğer Viper'ı çok seviyrsam farklı ağaçtan üretilmiş olanına yönelirdim. Modifikasyon bence şu an için gereksiz. Manyetik için ayrılan miktarı yeni bir gitara aktarırdım... Kolay gelsin...
Not: Gırnata sen yanlış anlama, seni taşlamak için falan yapmadım, yeri gelmişken fikrimi söyledim... Saygılar
🙂