Selamlar,
Ibanez RG1570 kullanıyorum. Basswood body, floyd rose. Stock manyetikler var üstünde. H/S/H şeklinde, köprüde V8, ortada S7, neck'te V7 var.
50W Hughes & Kettner Edition Silver transistör amfi kullanıyorum. Daha çok heavy/trash metal çalıyorum (Pantera, Megadeth vs). Ama arada progresif, blues ve rock da çalıyorum (Dream Theater, SRV, Deep Purple falan) . Ama ağırlıklı olarak metal çaldığım için köprü manyetiğini değiştirmek istiyorum. Nedeni ise yeterince iyi palm mute'larımda yeterince crunch olmaması ve pinch harmoniklerimin çok sönük kalması.
EMG 81 takmayı düşünüyorum, gitarın ses karakterini öldürür denmiş aktif EMG'ler için. Zaten köprüdeki ses tonunu şu an pek sevmiyorum. Asıl sorum şu, köprüye EMG 81 taksam da neck'i olduğu gibi bıraksam aşırı bir output farkı olur mu? Bir şekilde dengelenebilir mi (gitar üstündeki yüksekliklerinde abartı bir fark yaratmadan)? Yoksa köprüye aktif takınca neck'e de aktif (85 falan) takmak mı lazımdır? Çünkü neck'teki pickup'tan memnun sayılırım, kaymak gibi solo tonları alabiliyorum. Çok da para harcamak istemiyorum şimdilik manyetik için.
Yok olmazsa köprüye sadece x2n taksam aynı durum olur mu? O da olmazsa köprüye JB, neck'e jazz nasıl gider benim gitara?
Kısacası, mümkünse sadece köprü manyetiğini değiştirerek daha iyi crunch ve pinch harmonik almak istiyorum. Teşekkürler.