h-s-s konfigürasyonu kesinlikle daha versatil sonuçlar verecektir. Ama şahsen benim için 2 hum bile %99 fazla oluyor.. Gitar çalarken switch vs. gibi şeylerle uraşmaktan da nefret ediyorum. Ayrıca h-s-s konfigürasyonunda ortadaki manyetik pena vuruşlarımı engelleyebiliyor. onun için alçaltıyorum o manyetiği 🙂KabaK demiş ki:Manyetik konfigurasyonlarının avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verebilecek var mı?
mesela; H-S-S düzeni bir gitarın H-H veya H-S olana göre seste yarattığı fark nedir? H-S-S bir gitar alınca neyi kaçırırız? H-H nin ortasında single olmaması eksiklik midir?
masterofpuppetsasd demiş ki:...
emg 85:alnico mıknatıslıdır.emg 81 den daha güclü bir cıkısı vardır.ama kopru için o kadar tavsiye etmem.bir musicman de vardı emg85-sa-sa kombinasyonu.sesi biraz kapalı.bu nedenle sap için cok ideal.dolgun koyu solo tonları alabilirsin.cleanlerde cok fena sayılmaz.
...
tüm farklar bunlar.hala karar veremezsen sunları dinle
emg 81-85 = zakk wylde
emg 81-60 = james hetfield
emg 81-81 = kirk hammett
canlı izlemeye/dinlemeye calıs.cunku metallica studyoda genelde gibson kullanır.
masterofpuppetsasd demiş ki:ey nacizane gitar vokal yapmaya çalışan vatandaş !!! 😀
kopru için her sekilde emg 81 derim.güclü ve sert paml mute lar veren yuksek cıkıslı ve en populer aktif kopru manyetiği.gercekten canavar gibi bir sesi var.o konuda için rahat olsun.
fakat sap için:
emg 85:alnico mıknatıslıdır.emg 81 den daha güclü bir cıkısı vardır.ama kopru için o kadar tavsiye etmem.bir musicman de vardı emg85-sa-sa kombinasyonu.sesi biraz kapalı.bu nedenle sap için cok ideal.dolgun koyu solo tonları alabilirsin.cleanlerde cok fena sayılmaz.
emg 60:seramic mıknatısları olan daha versatil olan sap manyetiği.bu alet sap manyetiği yani direk.ben daha koprude kullanan gormedim.bu manyetiğin cleanleri 85 e gore cok daha temizdir.ayrıca solo tonlarıda hostur.(james hetfield 81-60 kullanır).ama kimilerine kuru yada ölü gelir overdrive tonları.
emg 89:bu alet emg 85 ve emg sa kombinasyonudur.yani emg 85 ve coil tap ozelliğini acınca da emg sa(emg nin aktif single coil i.tonu hostur cleanleride pasif bir humbucker kadar düzgündür.denedim gordum.sessizdir tüm emg ler gibi).yani aslında secimin emg 85 ten yana olursa emg 81 89 taktırman daha iyi.
tüm farklar bunlar.hala karar veremezsen sunları dinle
emg 81-85 = zakk wylde
emg 81-60 = james hetfield
emg 81-81 = kirk hammett
canlı izlemeye/dinlemeye calıs.cunku metallica studyoda genelde gibson kullanır.
gogostar demiş ki:Sanırım bir karışıklık oldu.
60 = 1000mV = 1,00V
81 = 1250mV = 1,25V
85 = 1250mV = 1,25V
89 = 1000mV = 1,00V (Hum)
Bilgiler http://emgpickups.com/specindex.html adresinden kontrol edilebilir...
ycg demiş ki:arkadaşlara çok teşekkür ederim cevaplarınız için...dün gitarı zuhale verdim 81-85 için...emg 81 de gelmiş...aslında 81 -60 daha iyi olabilir gibi geldi yazdıklarınızdan sonra çünkü clean tonları da kalite olsun istiyordum ama 60 yokmuş...bugün de gitarımı alıcam...tekrar saolun..