Artunsan demiş ki:Ben de iki sene yukarda bahsedilen Yamaha Pacifica'dan kullandim. Köprüdeki humbucker'i kullanirken gayet güzel distortion aliyordum cok da kendine has bir tonu oluyordu. Single'lar distortion icin rezalet ama clean icin hos tonlari vardi.
Eger metal/rock distortion'u istiyorsan dikkat etmen gereken bir iki sey:
- Switch'in köprü pozisyonunda olduguna emin ol
- Gitar üstündeki volume potisi sonuna kadar acik olsun
- Gitar üstündeki tone potisi de olabildigince acik olsun (zevke göre biraz kisilabilir)
- Anfin üstünde master volume ve drive volume ayriysa, drive volume'u mümkün oldugu kadar acip ses master volume'dan kis
- EQ ayarinda da iyi punch icin genelde treble digerlerinden yüksek oluyor. Ama kökleyince de cilki cikar cok tiz olur tabi, denemek lazim
Ben bunlari yaparak pacifica'dan güzel distortion tonlari almistim. Üstündeki manyetik de degisse cok kral olur bence.
Not: 112J ve 102J ayni görünüyor sanirim. Bendeki 112'ydi ve alder body'ye sahipti. 102'ler agathis body ve bunun yaninda bir cok malzeme kalitesinden kirpilmis. Pek de tavsiye edilmiyorlar.
eywallah saol kardes.cumartesi aldıqım yere gittim ve anfiye takar takmaz qüsel bi distorşion aldımm pedal damı bi ipnelik wardı anlayamadım neyse sölediqin seeleri denicem saol..bide bu pac 012 de hanqi model marka humbecker war deiştirirsem ne önerirsiniz.tesskürler