Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

Ibanez RG 2570 gitarıma Emg 81/85 set takılı , avt 50 + digitech metal master kombinasyonunda pasif manyetiklerden daha az drive veriyor. Normal bir durum mu yoksa manyetikler mi arızalı ?
 
fender artist series triple tele caster

merhaba arkadaşlar yeni bir elektro sipariş edicem fender telecasterin artist series telecaster ı bunda üç humbucker var acaba tonları nasıldır yardımcı olursanız sevinirim ?
 
ya simdi ben şey sorcam ben bi epiphone zakk wylde almayı dusunuyorum buna manyetık olarak prs in manyetıklerınden bırını taksam acaba prs tonlarına yaklasmayı basarabilirmiyim?
 
arkadaslar bende ESP LTD EX-50 var ve EMG-ZW set takmayı düsünüyorum.Gitarın manyetikelri orjinal ESP Ltd EX-50 de de olduğu gibi ESP LH-150 var(pasif manyetik).Aktif manyetik takmak için pil gerekio tabiki zw set takmak için gitarın arkasını deldirmelimiyim yoksa potansların olduğu bosluğa da takılabilirmi???
 
selamlar baya bi dolaştım başlık içinde bulamadım dimarzio nun sitesinde dc resistance ne fark oluşturur. yüksek çıkış ve alcak çıkışlı manyetiklerin ne gibi artıkları ne gibi eksileri vardır.aynıca alnico dur ceramictir alnico 2 dir bunların ne farkları vardır.bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler
 
RammsteiN_26 demiş ki:
Merhaba Arkadaşlar benim sorum
2 HB - 1 Single manyetikler 3 yollu switch e bağlanabilirmi , 1 volume 1 ton.

Gayet güzel bağlanır. 2 adet DPDT push pull potans bul, 500K audio olsunlar, ton potansı linear da olabilir bu arada. Birinci potans köprüyü split edip ortayı aktive eder. İkinci potans da sapı paralel hale getirir. dolayısı ile oluşacak 8 ayrı pozisyonun hepsi de humcancelling olur.

Bundan iyisi şamda kaysı. Bu yazdıklarımı bilen birine göster, o anlar ne yapması gerektiğini.

B 😉
 
Jackson dk2-eds sahibiyim, üstünde stock duncan design manyetikler var. Köprü manyetigini değiştirmeyi düsünüyorum. Dolgun , hacimli tonları seviyorum, rock,hard rock, bazen blues takılıyorum gitarla.. Sizce hangi Model manyetigi almalıyım.Seymour Duncan düşnüyorum marka olarak.
 
Arkadaşlar ilgilendiginiz için çok sağolun 'psionic' hocam teşekkür ederim bilgi için fakat Split Coil ne demek hiç bilmiyorum. 'DrB' hocam sanada teşekkür ederim ilgilendigin için.Anlattıgın olaylar zaten çok teknik ben istesemde anlayamam , dedigin gibi bilen birisine götürücem 🙂
Yani benim asıl istedigim 3 yollu switch de , ilk pozisyonda köprüdeki HB , ikinci pozisyonda Single , üçüncü pozisyonda Neckteki HB .Bu şekilde olabilirmi dediginden farklı olarak,DrB hocam?
 
İstanbuldaysan MRC gitara git, Feridun düzgün adam çok. Bu yazdıklarımı göster, o halleder.

Bu arada elbette olur da sen 3 pozisyon diyorsun ben diyorum 8. Ve aradaki masraf da hiç bir şey, iki tane parça lazım gelecek ötekinin üzerine.

B 😉
 
RammsteiN_26 demiş ki:
Arkadaşlar ilgilendiginiz için çok sağolun 'psionic' hocam teşekkür ederim bilgi için fakat Split Coil ne demek hiç bilmiyorum. 'DrB' hocam sanada teşekkür ederim ilgilendigin için.Anlattıgın olaylar zaten çok teknik ben istesemde anlayamam , dedigin gibi bilen birisine götürücem 🙂
Yani benim asıl istedigim 3 yollu switch de , ilk pozisyonda köprüdeki HB , ikinci pozisyonda Single , üçüncü pozisyonda Neckteki HB .Bu şekilde olabilirmi dediginden farklı olarak,DrB hocam?
Dediğin gibi yapılabilir tabi. DrB işin uzmanı olduğu için biraz teknik yazmış olabilir. Ben basite indirgemeye çalışayım:
Split coil olayı kısaca humbucker'daki manyetiklerin single olarak kullanılabilmesidir. Böylece clean tonları daha iyi olur gitarın. Mesela 5li switchin 2. konumunda, köprünün iç single manyetiği ile ortadaki single manyetik birbirine bağlanır. Ancak bu bağlama seri değil paralel olur böylece ses seviyesi humbucker'ınki kadar yüksek olmaz ve clenler güzel olur. Direk single manyetiğe göre de gürültüsü az olur (hum-cancelling).
 
Tekrar çok sağol DrB hocam yönlendirmeler ve bilgiler için.Yok Eskişehirdeyim,İstanbula gitme imkanım yok gibi.İlerleyen zamanlarda manyetik modifiyesi yapmayı düşünüyorum da onun için önceden bilgi alayım dedim.Evet dedigini anladım yani 8 tane farklı işlev olucak manyetiklerde,benimde 3 farklı şekilde olmasını istemem , yeterli olacagını düşünmemden zaten 🙂 , gitarda ileri bir seviyede olsaydım 8 farklı işlevi düşünürdüm kesinlikle. Psionic hocam sende tekrar çok sağol bu sefer anlatmak istedigini anladım 🙂 (Hum-Cancelling) Evet manyetik pozisyonlarını incelerken dedigin olayı resimli olarak görmüştüm,yani switch in 2. konumda köprünün iç single manyetigi ile ortaki singleın aktive olmasını.Evet gürültüsü de daha az oluyor o şekilde.Fakat benim sadece 3 farklı seçenek istemem, Ritim çalarken Bridgeki HB yi, Soloda Neckteki HB yi , Clean de ise sadece Singleı kullanmak istemem den dolayı doğdu bu soru 🙂
Ve cevabınıda almış olduk artık kafama takılmaz bu soru olurmu olmazmı diye.
Tekrar çok sağolun ilgilendiginiz için,herkese kolay gele 🙂
 
WASHBURN1972HAND demiş ki:
ARKADAŞLAR DİSTORTİON TONLARI İÇİN Seymour Duncan SH-1 '59 Modelinin nikel kapaklısını almayı düşünüyorumnasıldır dist.için

Distortion tonları derken, tam ne demektir bu? 59 her yola gelir de, cartlak kalabilir çok ağır distortion altında. Biraz daha yuvarlak tonları o zaman tercih etmen lazım ki distortion altında toparlayabilsin.

Alttaki linklere göz at, orada bolca detay var:

http://www.gitarpedal.net/forum/viewtopic.php?t=25

B
 

Geri
Üst