JBjr ve Lil59un gücü bayağı fazla, öyle single falan gibi değil kesinlikle. Orada yanılıyorsun.
Köprüdeki tone zone ile gayet iyi dengeler.
250K mı 500K mı hadisesine gelince... HBlarda normalde netlik daha az olduğundan daha az filtreleme yapan daha yüksek resistanslı potanslar kullanılır. TOn dolayısı ile daha az filtreleme hadisesinden dolayı daha tiz olur ve uppermidler artar birazcık. Ama asıl fark netlikte kesinlikle.
Ha potans 10da iken aralarında fark yoktur diyenleri görürsünüz. Bu pek doğru değil, fark var. Çünkü eninde sonunda volume ve ton devreleri birbirine relatif çalışıyor ve de her potans (no load cinsi değilse) toprağa biraz kaçırır.
Bundan dolayı bence standardla çalış, ki bu da her potansın 500K olması eğer HB kullanıyorsan. Tiz olması problem değil, tizleri kısarsın gider. PRoblem dengesizlik (yani köprü çok tiz sap boğuk falan gibi durumlar, amfiden ayar yapmak gerekir köprüden sapa geçerken ki gayet kıl edici bir husus bu), ya eq olarak ya da çıkış olarak. Bu arada tizlik dert değil dedim ama cartlaklık dert olur, icepicky falan derler ya ondan bahsediyorum. Eğer ton öyle ise yapacak tek şey duncan custom customa geçmek. Başka bir opsiyonun yok çünkü tone zone zaten tizleri ön planda olmayan bir manyetik.
Ondan dolayı bence sen lil jb'yi sap versiyonunu al bir dene 500Klarla. Tone zone sonuçta güzel manyetik, DiMarzio'nun en iyi manyetiklerinden. Baktın tizlik dert, cartlaklık var, onu sat, ve o para ile duncan custom custom al. Eğer bununla da tizlik geçmiyorsa, bu gitarını sat. O kadar basit, reçete belli aslında, ama ilaç acı zaman zaman...
Bu arada buraya ok uğramıyorum, dediğin gibi bana ya müziktekten bak ya da gitarpedaldan, altta imzada var.
B 😉