yutup123458 demiş ki:carisma35 demiş ki:merhaba arkadaşlar, HSS dizilime sahip jackson dk2 gitarım var ve manyetik modifiyesi düşünüyorum. Zaten sapta hot rails takılı ama köprüye de tb4 gibi bir şey düşünüyorum. Aslında emg set dizmek istemiştim, 81-sa-sa, ama emg ler gitarın ağacının tonunu vs pek yansıtmıyor gibi birşeyler okumuştum, bu nedenle dk2 yerine daha kötü bir gitara taksam emg set pek birşey değişmez diye düşündüm doğal olarak. Siz ne önerirsiniz, bu gitarda en iyi sonucu almak için ne yapılabilir? Bu arada gayet sert tonlar istiyorum aslında haggardın tonuna biraz yaklaşsam süper olur 🙂 . Bunun için önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler...
uzun süreli EMG kullanıcısı olarak konuşuyorum arkadaşlar şuan.sallamıyorum yani.belirtmek isterim.evet emg aktif ler ağacın tonundan çook fazla etkilenmez söylenildiği gibi.ben emg seti maun gövde ve neck-thru bağlantılı gitarımda kullanıyorum.emg 81 i agathis bi strat a takıncada ''ton'' olarak büyüük bi farlılık olmadı.ama sustain bariz azaldı.ağaç emg de ''tonu'' fazla etkilemiyor yani.evet sert müzik için emg 81 köprüde fırtına gibi eser ama şuda var.bu sertlik tiz ağırlıklı bir sertliktir.kendi sitesinden okuyup arkadaşıma çevirttirdim.emg porselen üzerine sarılı bir manyetikmiş.bu sanırım daha bir tizlik katıyo.yani istediğin,bilhassa haggard daki sertlik olmayabilir.e.q pedalı kullanman gerekebilir yanında.ama ben e.q pedalı olmadan da Chapter V Lost un girişindeki ve Herr Mannelig teki sertliğe ulaşabiliyorum.belirtmek isterim.
saygılar..
Sağol hocam, herr mannelig'deki sertlik de yeterli aslında durumu kotarır şu an 🙂 bu arada haggard'ın setup'ını bilen var mı yada ünlü grupların setuplarına bakabileceğimiz bir site bilen, merak ettim ne kullanıyor adamlar..