arnatuile demiş ki:elbetteki sap ayarı zırt ppırt bozulan bişey değil ama gitarı koyuş şeklin kullanışın yani gitarın her türlü fiziksel temas şekli sap ayarı bozulmasına neden olabilir
eğer gitarı dogru şekilde saklamazsan akordunu düşürürde uzun süre bekletirsen kopuk tel olayın da uzun süre gitara tel takmassan sap ayarını tetiklemiş olursun
diyeceksiniz ki telle akorla sap ayarının ne ilgisi var
her telin gitara uyguladıgı bi baskı var
sanıyorum standart akorda mi teli 9 Kg baskı uyguluyor sap ve gövde arasında
toplamda ise yanılmıyorsam 39 yada 36 kilo baskı uyguluyor teller
eğer teller den bitanesi cıkarda uzun sure oyle kalırsa gövde ve sapa uygulanan baskı 30 kg a kadar düşebilir
Buyuzden sap ayarı bozulmuş olma ihtimali var
😀Whiskas demiş ki:Tamam dedikleriniz doğru ama, şuraya her "cızlıyorum bızlıyorum" yazan, hiçbir spesifik bilgi vermeyen adama bile çat diye "sap ayarı" cevabı yapıştırılıyor. Bir gün birinin elinde kalacak 😀
crueltyalper demiş ki:tuneldeki lutiyerler sapinizi ayarlarken gunlerini gitarin basinda gecirmiyor arkadaslar yanlis bir bilgi olsa gerek.ceyrek cevirip bakiyor kontrol ediyor olmadiysa biraz daha ceviriyor isine bakiyor. ahsapin bikac gunde bukulebilmesi icin kalici deformasyona ugramasi gerekir.yani biz burda ahsapin kalici deformasyona ugramadan lineer esnek araligini kullaniyorz.aksi ztn her durumda sapa zarar verir ve gitari bozar. velhasil-i kelam oyle bikacgun beklemek mantiksizdir.
ErenimooO demiş ki:crueltyalper demiş ki:tuneldeki lutiyerler sapinizi ayarlarken gunlerini gitarin basinda gecirmiyor arkadaslar yanlis bir bilgi olsa gerek.ceyrek cevirip bakiyor kontrol ediyor olmadiysa biraz daha ceviriyor isine bakiyor. ahsapin bikac gunde bukulebilmesi icin kalici deformasyona ugramasi gerekir.yani biz burda ahsapin kalici deformasyona ugramadan lineer esnek araligini kullaniyorz.aksi ztn her durumda sapa zarar verir ve gitari bozar. velhasil-i kelam oyle bikacgun beklemek mantiksizdir.
kalıcı deformasyondan kasıt nedir? çünkü çeviriyorum çeviriyorum sesin düzeldiği yok.kıllanmaya başladım durumdan.
crueltyalper demiş ki:tuneldeki lutiyerler sapinizi ayarlarken gunlerini gitarin basinda gecirmiyor arkadaslar yanlis bir bilgi olsa gerek.ceyrek cevirip bakiyor kontrol ediyor olmadiysa biraz daha ceviriyor isine bakiyor. ahsapin bikac gunde bukulebilmesi icin kalici deformasyona ugramasi gerekir.yani biz burda ahsapin kalici deformasyona ugramadan lineer esnek araligini kullaniyorz.aksi ztn her durumda sapa zarar verir ve gitari bozar. velhasil-i kelam oyle bikacgun beklemek mantiksizdir.
bunny_a_mean demiş ki:diğer manyetiklerde köprü manyetiği kadar olmuyor daha normal geliyor studyoda da denedim aynı sorun oluyor. ayrıca gitar üstünde modifiye felan yapmadım orjinal haliyle duruyor şu an köprü manyetiğindeki ciyaklama rahatsız edici boyutlar diğer manyetiklerde yok denecek kadar az.