benim bir sorunum var, gitarımı 2-3 ay hic calmamıstım.
Ibanez rg 350
bu aralar bi elime aldım. (teller eskidi 2-3 ay ancak degistirecegim)Akord ettim köprüyü falan hallettim, pararel vs. Yalnız birşey farkettim, eskiden teller klavyeye yakın sayılırdı, buda bence hızlı calmayı, solo takılmayı falan kolaylastırıyodu ritimde falan pek rahat olmuyodu. Ama oyle aslısmıstım ve oyle de seviyordum. Neyse kopruyu asagı indirdim biraz, pek degismedi tel yüksekligi.
Daha sonra calmaya kalkıstıgımda, mi ve la telleri civarında, 10-12. perdelerden sonra cızlama baslıyor ve ilerledikce daha da artıyor.
Sap ayarı sorunu oldugunu dusundum. 1 ve 22-24 civarındaki perdelere aynı anda basarak klavyenin ortasında kalan perdeden telin yüksekligine baktım
nerdeyse 1,5-2 mm. var. Anlamadım gitti, kimi değsin diyor kimi yarım mm, kimide 1 mm diyor ama. Neyse Sap ayarını daha once yapmıstım, oldukca hassas davranarak. Tekrar yapabilecegimi dusundum. actım vidaları falan. ufak ufak cevirerek deniyordum. Ama cok kolay dondugunu farkettim. biraz daha denedim olmadı.
Ya aslında o kadar uzun anlattım ama sanırım sorunum su, Sap ayarı yapılan vida, yalama oldu biraz? bu cok cok kotu biseymidir? kaca patlar? gitarım öldümü?