1 - Bak dostum,yukarıda sana nasıl akort etmen gerektiği yeteri kadar detaylıca ben ve bir arkadaşım tarafından anlatıldı...Biraz dikkatlice okursan herkez için daha iyi olmazmı?
2 - Arkadaşlar lütfen bir konuya fakıfsanız o konu hakkında yorum yapın çünki bu tür yanlış yönlendirmeler,istemeden yada bilinçsizcede olsa insanların birşeyleri yanlış anlamasına ve yanlış hareket etmesini sağlar...Ozaman bende gidip tarot forumunda rahatça yorum yapabilirim...
Bakın bu bir floyd rose sistemi DEÐİLDİR!!! Çalışma prensibide mantığıda farklıdır.Floyd rose un aksine bu tek taraflı çalışan TREMOLO sistemidir.Akort etme mantığıda farklıdır herşeyi farklıdır...
Naıl akort edileceğini bir kez daha yazıyorum ve sanırım bu konu artık kapanır...
- Öncelikle köprüyü olmasını istediğin pozisyona getirip sabitlemen gerekiyor (ki bunu nasıl yapacağını yukarıdaki cevaplarımdan birinde sana en basit uygulayabileceğin bir yöntemi örnek vererek anlattım)
- Ardından akordu güzelce yapıyorsun
- En son olarak köprüyü serbest bırakıyorsun...Normal şartlarda bu işlemden sonra KÖPRÜ O POZİSYONDA KALACAKTIR.
- Ha ufak bir ihtimalde olsa çok hafif bir kalkma yapabillir sorun değğildir ama yok arkadaş ben tam insin istiyorum dersen işte ozaman arkadaki 3 yayın takıldığı mekanizmayı gitarın gövdesine tutturdukları,resimde görünen o 2 vidayı köprü istediğin pozisyondan ÇOK ÇOK AZ YUKARIDA olacak şekilde ve mutlaka AYNI ORANDA sıkıyorsun....
- Ardından ilk anlattığım 3 maddeyi tekrarladıktan sonra köprü kesin olarak istediğin pozisyona oturuyor...hepsi bu...En fazla yavaş bile yapsan 5 dakkanı alır bu işlem...öle çok çok zor bişey değil...Denge prensibi mevcuttur biraz durup düşünürseniz mantığı kendiniz anlayacaksınız zaten
Yani o yaylarla floyd rose sisteminde olanın aksine , her akord edişinizde öle çok fazla oynamıyosunuz çünki floyd rose sisteminde o yayların amacı,salınım iki yönlü olduğu için köprüyü olabildiğince güçle aşağıya çekmek ve akord ta ufak kaçmalar olsa bile akordu yukarı - aşağı,sağ ve sol kenarlardanda yukarı - aşağı olmak üzre toplam 6 hareketi birlikte gerçekleştirerek ,bu ufak akord kaçmalarını bertaraf etmek ve dengeyi korumaktır...Yani anlayacağınız Floyd Rose denilen sistem bir tremolo siteminin yanı sıra başlı başına bir köprü modelidir ve farklı işlevlerde üstlenmiştir.Ancak bu tür tremolo sistemlerinde salınım sadece tek yönlü ve yukarıdır artı olarakta sağ ve sol kenarlardada herhangibir oynama sözkonusu değildir buyüzdendirki ,bu sistemdeki yayların amacı dengeyi sağlamaktır köprüyü olabildiğince kuvvetle aşağıya çekmek değil.
Hadi kolay gelsin....
EK BİLGİ: Bir ekleme daha yapmak istedim...bu işlemi 1 kez yapman yeterlidir çünki belirttiğim gibi bu bir FLOYD ROSE SİSTEMİ DEÐİL...Birkere istediğin konuma getir köprüyü. ardından tel değiştirincede telleri teker teker değiştir köprü konumu hiçbirzaman değişmeyecektir...(tabiki bu bilgiyi aynı kalınlıkta tel kullanacağın varsayılarak veriyorum) Yani bu tür tremolo sistemlerde floyd rose gibi akort etmek için sürekli yaylarla oynamak gerekmez!!!
saygılar sevgiler...