ErenimooO demiş ki:
Sap ayarı ve tel yüksekliği sorunum var yardımcı olursanız sevinirim
Yeni gitar almak için para biriktiriyorum,yeterince para biriktirene kadar elimdeki gitarla idare etmek durumundayım.Yani bu gitarla ne kadar idare edebilirsem o kadar iyi bi gitar alabilirim 😀.
Sorunuma gelince;fender strat çakması bi gitarım var ton olarak büyük bi beklentim yok zaten ama beni en çok zorlayan şey gitarın sapı.defalarca uğraşmama rağmen bi türlü ayaralyamadım.ustaya götürmeye değecek bi gitar da değil zaten o yuzden kendim yapıcam.sapı geriye doğru düzleştirdiğimde ve/veya telleri klavyeye yaklaştırdığımda cızırdama falan oluyor özellikle ilk fretlerde cızırtıyo kesmek için telleri kaldırdığımdaysa son fretlerde çalımı etkileyecek kadar uzak oluyot teller klavyeden.tellerin klavyeye yakın durmasını istiyorum,şimdiki haliyle teller ilk fretlerde çok yakın son fretlerde çok uzak duruyor,bu durumu nasıl düzeltebilirim?
Sapa kalıcı hasar vermemek açısından truss-roadla bilinçsizce oynamıyayım dedim.lütfen yardımcı olun. 😆
Merhabalar.Öncelikle umarım güzel bir gitara kavuşursun en kısa zamanda
🙂 Öncelikle gitarınla oynamaktan korkma zira saptaki rot'u kırabilmek gerçekten ustalık ister yani 'U' harfine yakın bir hale getirmen gerekir yani bence denemeye devam edebilirsin merak etme bişey olmaz...2. si ise doğru sap ayarı ve eşik yüksekliği yakalandığında bile özellikle 6. ve bir ihtimalde 5. telde hafif bir çarpma olması normaldir zira bu elektro gitar dostum akustik gitar değil
😉 o çarpmalar zaten asdece senin kulağına gelir ancak amfiden çıkarken seste bir bozulmaya neden olmaz.Yani eşiği fazla yükseltme ortalama bir ayar yakala ve sap ayarınıda en az çarpma olacak şekilde ayarla...ama çarpmayı tamamen yok etmeye kalkarsan ozaman klavyenin altına indikce çalım zorluğundan entonasyon tutturamamaya birçok sorunu birlikte yaşarsın zaten.Tel yüksekliği 12. perdede en çok 2-3 mm olacak şekilde ayarlamaya çalış ki bu idealidir...Kolay gelsin