Selam,öncelikle ilgilenen herkese teşekkür ederim.
5 gün önce epiphone les paul standart bir gitar aldım turuncu ve sıfır gibi adam üstünde pena ciziği bile yapmamış oderece. hemde solak kasa
kore yapımı seri numarası falan var,sizlere sorularım olacak,
öncelikle gitarın burguları (telleri sarıp akor yaptıgımız küçük mandallar tam adını bilmiyorum) onlar krom değil sanırım gitar eski bi model gerci siz daha iyi bilirsiniz onlar plastik koyu gri gibi,bunun sebebi nedir yani gitar eskimidir sizce yada niye yani?,
İkinciside şimdi bu gitarlar gibson kopyası (ama kaliteli kopya sonucta bu da epiphone) oldugu için,potans düğmeleri ,iç aksamı manyetikleri switchini, değiştirsem kalitesi yüzde kaç artar,yada hic birine dokunmamı dersiniz,sanırım biraz dip gürültü var,rockson marka dandik gitarım kadar olmasada var ve bu beni delirtti,sonucta bu gitar suan internette sağlak modeli 1200 ytl,bu kadar paraya dip gürültü beklentim yoktu,sizce dip gürültü neden olur,ağacı sağlam vurugu kırıgı yok sıfır gibi,bu nedenle dimorzio takviyesi yapsam switch potans,yani bu gitarı 150- 200 ytl lik bir ek bütce ile,bol sustainli tonları sağlam dip gürültüsüz bi gitara nasıl döndüreblirim,son olarakta ben 0.9 tele alıstım bu gitarın üstündekiler sanırım 11 yada 10 du ve inanılmaz ses bas gitar gibi geliyordu zoom g2 poresorumde cift ekolizer tizleri actım anca oldu. ozamanda malum ses cok metalik geldi,,bende eski gitarımdaki 0.9 ları taktım üst üç tel harika ama alttakiler incemi geldi bu sefer nedir, sürekli akor kacıyor, ki bu gitarlar akorduyla mesurdur ,(köprü sabit odugu için) yani bu gitara elixirin hangi modelini önerirsiniz,(bu arada sap gövdeyle birleşik, bu gitarında sap ayarı nerden yapılıyor ,fender gibi arkasında metal bi kapak yok sapta yani) ben genelde klasik distortionu seven biriyim yani jacksondan cıkan dijital (çok sert bol gainli ve naturel olmayan) sevmiorum, daha doğal tonların hastasıyım bu yonde manyetik önermenizi bekliyorum.uzun oldu sabrınız için teşekkür ederim,ama bu gitarı almak için 6 yıl bekledim hep vitrinlerden resmini cektim bu bir aşk hikayesi ben bunu artık ölünceye kadar calacam benim için özel,bildiğiniz herşeyi paylasırsanız les paul için çok sevinirim dostlarım,muğlada öğrenciyim, 6 yıldır amatör gitarla ilgileniyorum,hepinize cok teşekkürler...