Schecter c1 custom aldık sonunda. Herkese teşekkürler
Arkadaşlar ben 1 yıldır klasik gitar çalıyorum ve artık elektro akustik giştara geçmek istiyorum almışken elektro akustik olsun istiyorum ilerde de işime yara eğer ilerletebilrsem diye fakat profesyonel değilim gitar çalmayı kendim öğrendim fiyatı uygun arakadaş ortamında partiilerde falan amfiye bağlayip kullanabilceğim falan fakat daha sık bağlamadan kullancam nadir olarka bağlıcam amfiye bana gitar önerirmisinz hiç bir bilgim yok marka falan bilmyiroum beni mahcup etmişcek bir gitar önerirmisiniz kullanımı güzel iyi ses veren falan cevaplarınızı bekliyrum lütfen yardımcı olun
Olabilir, ama bu bir Cort gitari Martin yapmaz 🙂2008 yılında Tuncelide askerken aldığımız cort elektro akustiği hala aktif şekilde kullanıyoruz. Olabilecek bütün kötü iklim ve saklama koşullarında durmasına rağmen canavar gibi 😉
Olabilir, ama bu bir Cort gitari Martin yapmaz 🙂
Iscilik kalitesi, malzeme kalites, perdelerin zamanla daha cabuk erimesi, sapin daha kolay atmasi, darbeler dayanikliligi, tuner burgularinin kalitesi vs vs vs diye uzar gider, aldigi Cort gitari 1-2 yilda perte cikartanda var, senin gibi sansi olanda 🙂
Arkadasin butcesi varsa ve de zaten gitar gecmisi var yeni degil, bence kaliteli birsey alsin...
Yani Cort tabii ki Martin değil ama malzemesi ve ağacı da hiç kötü değil. Ayrıca adamlar her yıl binlerce gitar satıyor, hala satabildiklerine göre alan kişiler memnun.
"Iscilik kalitesi, malzeme kalites, perdelerin zamanla daha cabuk erimesi, sapin daha kolay atmasi, darbeler dayanikliligi, tuner burgularinin kalitesi vs vs vs diye uzar gider, aldigi Cort gitari 1-2 yilda perte cikartanda var, senin gibi sansi olanda "
işçilik kalitesi (cnc büyük rol oynuyor, artık hata oranı hiç olmadığı kadar düşük)
perdelerin zamanla daha çabuk erimesi ( gitarın üstünde paslı tel bırakmamak ve çaldıktan sonra telleri üstünkörü silmek bile fark yaratır)
sapın daha kolay atması (bunun sebebi kullanılan ağaçlar yeni olduğu için daha hızlı tepki verir. Yine de tepki vermemesinden iyidir)
darbelere dayanıklılık (bu konu tamamen gitarın modeliyle alakalıdır. Daha pahalı, daha iyi işçilikli gitar daha dayanıklı olmuyor maalesef.)
burguların kalitesi (ucuz gitarlarda en sık rastladığım sıkıntı nedense bu burguların civata ve vidaları tam sıkılı olmuyor. sıktığınızda iş değişir, bir de burgunun oranı önemli oran arttıkça daha hassas akort edersiniz ama araştırırsanız gibsonların orjinal burgularının da oranı düşüktür, sonuçta fiyat gözetmeksizin gerekli olabilecek bir modifiyedir)
Bir gitarın iki yılda perte çıkmasının sebebi, gitarı çok yanlış şekilde saklamak, çok ayarsız bırakmak, uygun olmayan gerilimde tel kullanmak, hatalı imalat (seri üretimde size denk gelmesi zor ihtimal), çok çok rutubetli ortam ya da kaza olabilir.
Yine bu saydıklarım dünyanın en kaliteli gitarını da perte çıkartır.
Şaşırtıcı olan bir gitar çok zor pert olur. Ağaç organik bir malzeme sonuçta uyumunu sağlıyor. Koşulları düzeltebilirseniz yine kaldığı yerden devam 🙂
Bir gitarı ucuz yapan en önemli sebep kalite kontroldür. İyi markalar gitarı piyasaya sürmeden önce her noktasına bakar ve değerlendirir, yani siz elli tane de o model gitarı deneseniz aşağı yukarı aynı standardı yakalar. Fakat ucuz gitarda tellerin gitarın üstünde durabilir olması onay almak için yetebiliyor.
Bir de tabi perde işçiliği konusu var. Bu işinde hilesi perdeler kötüyse genelde gitarın üst eşiği de yüksek oluyor. Böylece cızlama vızlama minimum 🙂
500 tl ve sifir alacaksan listende ki son iki gitar markasini sil ki onlarin ikinci el temiz olanlari bile o fiyata bulman zor...Arkadaşlar ilgilendiğniz için ayrı ayrı teşekkür ederim o zaman artık müzik evinde gidip deneyip şu suralamada almalıyım anladığım kadarıyla
Yamaha
İbanez
cort
takamine
Taylor bu şekilde incelicem fiyatı uygun ve şeklini beğendiğimi alıcam fiyat aralığım 500 liraya kadar düşünüyorum