Speciala 3.200 çekmişlerBlackstar amfileri bilmiyorum onun icin yorum yapmayayim. Baska bir arkadas yazar o konuda umarim.
Almisken Amerikan olsun diyorsan American Special'i alabilirsin. Ama Baja ve Road Worn da dedigim gibi Meksika uretiminin en ust kalite gitarlari.
Peki blackstar fly3 denilen küçük boyutlu amfi var ne düşünüyosunuz onun hakkında. Yurt dışı piyasası düşük olduğundan bir celsede halledilebilir belki. 700-800$ arası gözüküyor bu modeller...
Eğer mini amfi kategorisinde bakıyorsanız Blackstar yerine Katana Mini öneririm. Bugün yeni denedim, hayretler içerisinde kaldım. Boyundan büyük derecede iş yapıyor tam anlamı ile. Mağazadakiler o ton bu amfiden mi çıkıyor diye geldi güldüler hatta 🙂 Ben alacağım 1 adet kesinlikle. Evde çalışma vs için çok ideal.
Blackstar dijital modelleme üzerine kurulu bildiğim kadarı ile ama Katana Mini tamamen analog. Dolayısı ile oradan da bir artısı olacaktır. Fiyatı da 500TL gibi komik bir rakam.
BOSS KTN-MINI Katana Mini Elektro Gitar Amfisi - Zuhal Müzik
Bu sanırsam. Teşekkürler öneriniz için...
Dediğim gitarlar hakkında ne düşünüyorsunuz ve önerebileceğiniz gitar var mı?
Çok fazla sorguluyorum biliyorum ama ne kadar çok kişi o kadar çok bilgi kafasındayım... 🙂
Ben sizin yerinizde olsam öncelikle çalacağım gitarın yapacağım müzikle olan karakteristik uyumuna bakarım. Tele ve Strat her ne kadar birbirine benzer gibi görünseler de tonal karakter anlamında bariz farklılıkları mevcut.
Benim zevkim ve müzik türüme an itibarı ile Tele daha çok hitap ediyor. O yüzden Road Worn ya da Baja Tele bakardım. Ama muhtemelen Relic olayını sevmemden ötürü tercihim Road Worn serisi olurdu.
Bence imkanınız var ise denemelisiniz bu durumda. Sonuçta Amerikan Tele'lerden daha iyi Meksika Tele'lere de rastlamak mümkün. Bu arada yukarıda fjc'nin de bahsettiği Fujigen Tele'yi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
FGN, Tokai ve Edwards gibi Japon menşeili diğer firmalar bu konuda çok ciddi kalitede üretim yapmaktalar.
Bende mesela Edwards marka bir Les Paul kopyası var, şimdiye kadar çaldığım en gözde gitar diyebilirim. Seçeneklerinizi Fender markası ile sınırlı tutmayın bence.
FX'in ton farkı yok; sadece aşırı berbat ve gereksiz efektleri var. Marshall'a para vermenizi tavsiye etmiyorum; Blackstar'ın küçüklüklerinden bakının o fiyat için.
Merhabalar; acdc, slash, black sabbath tarzı çalmak istiyorum. Du hast , Unholly Confession gibi (riff deniyor sanırım) daha net bir şekilde anlatmak için herr mannelig gibi parçaları çalmayı da istiyorum. Aynı gitarda mümkün mü bilmiyorum , değilse ilk söylediğim tarzlar öncelikli. Bütçem amfi ile maksimum 700tl (gitar 500)
1) Epiphone lp special 2 : gitara güzel diyenler çok fakat kötüleyen de tam yerin dibine sokuyor. başlangıç için uygun olduğu kanısındayım ama lp 100 ile çok farklılarsa 50-100 tl den de kaçmamak lazım. birisi gitarın gövdesi biraz kalktı altta kat kat gövde var tarzında kötülemelerde bulunmuş.
2) Epiphone lp 100
3) Epiphone lp studio (fiyatı biraz aşmam gerekiyor, yalnızca değecekse gerçekten buna bakabilirim.)
4) İbanez grg170dx. çok olumlu yorumlar okudum. başlangıç için mükemmel deniyor. klavyesi aşırı rahatmış sanıyorum ki epiphonelarda biraz kalın imiş. gitarı elime alma şansım oldu kaliteli bir his verdi. diğer gitarlarla fiyatı aşağı yukarı aynı olunca bunu almazsam fırsat kaçırıyormuşum gibi hissedeceğim. Fakat bu gitarlar üzerinde çalınan slash parçalarını da haz etmeden dinlediğimi belirtmem gerekiyor. (Children of bodom gibi uç metal olarak adlandırdığım müzikten hoşlanmıyorum sanki bu gitar biraz oraya hitap ediyor.)
Amfi olarak marshall 10watt , ibanez tbx15r ,cort 15watt gibi seçenekler alınacak gitara göre değişiyor.
Verdiğin bütçe aralığına ve gitarlara göre bence Epiphone Studio seçmelisin. Studio , LP Standard'ın daha az süslü olanı olarak düşünebilirsin. Lp Special 2 ve Lp 100'de sap ve gövde, vida ile montajlanmıştır, Les Paul gitarların olayı sap ve gövdenin yapıştırılmış olmasıdır. O bakımdan Lp tipi gitar istiyorsan bakman gereken en alt model Studio'dur. (Aynı şekilde SG alacaksan da Epiphone G400'e bak)
Ibanez konusuna gelirsek, elma ve armut gibi birbirinden alakasız gitarlar. Deneyip çalman gerek, hangisi seni mutlu edecekse onu al. Ama Ibanez'de de bütçen yetiyorsa ve Superstrat istiyorsan, en az Rg350 bak.