Ben katılmıyorum bu görüşünüz. Telecaster ve eski Stratlar dışındaki tüm elektirk gitarlara(ciddi istisnalar tabiki de mevcut) hemen hemen her türlü müzik yapılır. Ama önemli olan alınmak istenen tondur.tabi ki. istediğin herşeyi çalmak mümkün. humbuckerla bu çalınır, singlela bu çalınır diye motomot kendini şartlama. çalımın iyi, soundun güzel olduktan sonra hiçbir sorun yok. kimse sana ''aaa o gitarla da bu çalınır mıymış'' demez. maharet sende. amfiyi tuşeni potanslarını nasıl kullanacağını öğrendikten sonra hiçbir sıkıntı yaşamazsın. en önemli funk gitaristlerinden leo nocenteli gibsonla funk çalar. iron maiden gitaristleri stratlarla metal çalar. bence çok takılma bu tip şeylere. bütçene uygun alabileceğin en iyi gitarı almaya çalış. dediğim gibi potansiyel satıcılarla konuş pazarlık yap. çin, endonezya yapımı yerine eğer bulabilirsen, mümkünse kore, meksika, japon (belirttiğin fiyat seviyesine göre söylüyorum) yapımı gitarlara yönelmeni tavsiye ederim.
Bahsettiğiniz gitaristler istisna gitaristler olup standart stratlarla metal müzik yapmamaktadırlar. Bu Stratları akıllarındaki metal tonunu verecek şekilde Modifiye etmektedirler. Bu tarz sanatçılardan yola gidilerek daha yeni elektroya başlayacak arkadaşlara örnekler verilmemelidir