Şu anda ibanez grg170dx model gitar kullanmaktayım. Yeni bir gitar almayı düşünüyorum. Bütçede maximum 6500 TL civarına çıkabilirim. Genel olarak metal müzik soloları çalıyorum. Shred tarzı değil daha çok dream theater'ın another day - wither soloları olsun, tornado of souls solosu olsun, böyle sıcak tonlu soloları seviyorum. Diğer yandan Yavuz Çetin'in müziklerini de çok severim ve çalarım. Bu yüzden Thomann'dan Fender Player Stratocaster'ın HSS manyetikli gitarını getirtmeyi düşünüyordum. Humbucker manyetikle hem yukarıda bahsettiğim soloları çalarım hem de o çok beğendiğim strat soundları elde ederim diye düşünüyodum. Fakat bi yandan da İbanez'in S veya RG serisinden bir gitar, veya schecter marka güzel bir gitar mı alsam diye düşünüyorum. Ama işte tam olarak belli bir tarzım olmadığı için HSS manyetik daha iyi olur gibime geliyor. HSS manyetikli strat alsam gidip metal soloları çalabilir miyim ? Başlıkta dediğim gibi bir solo gitarı arıyorum ama işte o stratın parlak clean tonları ve görüntüsü şu an beni aldı içine çekiyor. Schecter veya ibanez mi alayım ? Yoksa Fender strat mı ?