squall5 demiş ki:
teşekkürler cevaplar için. ama tarzım emg için hemde aktif emg için biraz yumuşak kalıyor. şu sustain neden bu kadar önemli? tamam yani çok kısada olmasında neden herkes uzun istiyor ki? yani bir kere tele vurup sonra vurmadan yapılan müzik mi var? kx-custom hoşuma gidiyor ama emin değilim cort alma diyen çok oldu ve sabit köprü de pek rastlanmayan tipten. bu köprünün özellikleri nelerdir? son olarak çok sert tonlar istemiyorum s470 bunların arasında çok mu kötü kalıyor?
Kendi adıma konuşayım,sustain in sesi güzelleştirdiği,canlılık kattığı kanısındayım ve gitarda sustain ararım.
''Cort alma'' diyenlerene sormanı isterim dostum.kaç tanesi cort gitarların x-th yada herhangi bir üst modelini kullanmış,denemiş.eminimki bu sayı 0 dır.belki aralarında 1 yada 2 tane çıkar.onlarda x2,x6 denemişlerdir , tüm cort lar hakkında yorum getirir hale gelmişlerdir.vereceğim linki okumanı ve
Toplamda ise Cort, yıllık olarak 1.000.000 dan fazla gitar üretmektedir ve bunların büyük çoğunluğunu diğer gitar firmaları için fason olarak üretilmektedir. Incheon ve Surabaya fabrikalarında üretimi yapılmakta olan; Fender(Special Editions), Ibanez, Schecter, PRS, Brian Moore, ESP, Washburn, Conkin, Tanglewood, BC Rich, Kramer, Lakland, G&L, Hohner, Hamer bu firmalardan bir kaçıdır. Bu markalar dışında onlarca orta ve küçük ölçekli şirket için de gitar üretimi yapılmaktadır. kısmına dikkat etmeni isterim.biraz bilgi sahibi olursun firma ile ilgili
http://tr.wikipedia.org/wiki/Cort
Sabit köprü avantajlarına gelince.sustain e katkısı olur,akort yapmak daha kolay olur,uzun ve sıkıcı ayar gerektirmez..forumda pekçok konu var bununla alakalı.araştırırsan bulabilirsin.
Gitar seçimine gelince,emg ağır kaçıyor dersen x-th i tavsiye etmem.s470 mi kx custom mı dersende eğer ,ilk önce isteklerini tam olarak belirle derim dostum.çünkü 2 gitar arasında baya fark var
----------------kx custom----s470
perde : 24---22
manyetik : H-H---H-S-H
bağlantı : set-in---bolt-on
köprü : sabit---f.rose
gövde : maple top---maun
manyetik : s.duncan---ibanez ınf
Her ikiside kore malı.aynı fabrikada üretiliyor.bu farklılıkların arasından sana hitap edeni bul dostum.ben tercihimi kx custom dan yana kullanırdım.özellik itibarı ile her yola gelebilecek bir gitar.
Kolay gelsin..