gibson LP almanın eşiğinde biri olarak şunları söyleyebilirim.
öncelikle en alt seriler tribute serileri
sonra onu studio lar takip ediyor. studio serileri fiyat performans açısından şu an en iyisi diyebilirim. split coil manyetik bağlantısı var.
classic serileri ise studio dan farklarını kısaca anlatacak olursam yanında binding olması, maple top ve boya. split coil özelliği bu serilerde de var.
sonraki seriler ise traditional ve standart serileri.
traditional serileri çok araştırmamakla beraber standart classic arasındaki en bariz farkın standartta 3 yollu switch ile eski usul manyetik bağlantı şeması ve kaliteli maple top kullanılması diyebilirim. bir de ne hikmetse standart ve traditional serilerde manyetikleri metal kapaklı iken classic serilerde bu kapaklar yok.
tribute seriler ile ilgilenmediğim için özelliklerine bakmadım.
studio, classic ve standart serilerin c tip, modern c tip(slim taper), d tipi sapları var. aralarında çok büyük farklar olmamaklar beraber sapın bazı yerleri 2 mm ye kadar kalınlaşabiliyor.
benim studio LP modern c tipi sap olduğu için ( LP lerde slim taper en ince saptır) alacağım serinin de bu tipde bir sapı olsun istiyorum.
thomann da şu an classic seri 2099 euro,
standart seri 2349 euro.
istediğim özelliklerde classic seri almayı planlıyor iken b stock bir standartı yine aynı rakamlara bulabilir isem onu alacağım.
manyetiklerden hiç bahsetmedim. çünkü modellerde gibsona ait 5 farklı modeli geçmeyen 490/498/burstbucker gibi manyetikler kullanılıyor.
yerinde olsam ikisinden birini bütçeme göre seçerdim.
Electric Guitar Body: Mahogany, Top: Maple, 9-Hole weight relief reduces weight of the body, Neck: Mahogany, Fretboard: Rosewood (Dalbergia latifolia), Fretboard inlays: Acrylic trapezoid, Neck profile: Slim Taper, Scale: 628 mm, Nut width: 43 mm,...
www.thomann.de
Electric Guitar Body: Mahogany (Swietenia macrophylla), Cream-coloured body binding, Top: AA flamed maple, Neck: Mahogany (Swietenia macrophylla), Neck profile: Slim Taper, Fretboard: Rosewood (Dalbergia latifolia), Trapezoidal fretboard inlays,...
www.thomann.de
sap farklarını aşağıdaki linkten görebilirsin.
by Richard Blenkinsop / February 16th, 2020 / Recently, Gibson revamped the entire USA range, doing away with the yearly series, and sticking with a diverse lineup made up of core models, that players genuinely want. The new guitars can be split up into two categories – Original and Modern...
www.reidys.com