Hangi Gibson'ı almalıyım

• Konuyu açan Konuyu açan rhye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar iyi forumlar, ben yaklaşık 2 yıldır elektro gitar çalıyorum ve kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Tabii ki bu sonsuz bir süreç olsa da başlangıç seviyesini aştım profesyonel olmasam da okul grubunda çalıyorum. Neyse şimdi benim elime belli bir miktar para geçti ve ülkemizin durumu da malûm yurt dışından (yüksek ihtimalle Almanya) gitar getireceğim. Elimde fender player hss strat var. Gibson Les Paul almayı planlıyorum dore müzikte denedim Standard 60's Unburst rengini ve Classic modelini. İçime 60's Standard daha çok sinse de slash hayranı olmamdan ve Slash'in 50's standard kullandığını bilmemden kaynaklı 50's standard almak aklımı çeldi. Birazcık daha araştırırken Slash Victoria Goldtop modeli de aklımı karıştırdı ve işin içinden çıkamaz bir hal aldı. Bu noktada sizden yardım istiyorum değerli büyüklerim.

Almanya’ dan elinde kişisel eşya olarak kendin getirmenle thomann’dan sipariş verip kargo beklemen arasında dünya kadar fark var, haberin yoksa şok olacaksın. Önce onu netleştirelim, gitar kolay.

Almanya'da tanıdığım var getirecekler buraya. Yani elden teslim gibi olacak. Ve Thomann'da bakarken vergisiz fiyatını gösteriyordu TL cinsinden oradan getirtsem gümrükte Türkiye'de alınan bütün vergileri tekrar bindirirler mi konuştuğum biri öyle demişti?

Forumda thomann başlığı var aç özellikle son 10-15 sayfasına bak. Yaklaşık 1 senedir mevzuat değişti… çok uğraşırsın ithalat ile ve kabaca x2 maliyete gelir ne alsan.

Bu gibson ve modern tasarım kullananların işi zor. Bir sürü tasarım var elektronik fark var. Ben iyiki telecaster çalıyorum 😃 dümdüz gitar, alınacak marka belli model standart 😃

peki model olarak ne almalıyım Gibson Les Paul Standard 50's mi 60's mı Slash koleksiyonundan Victoria Goldtop modelini mi? kafamı asıl karıştıran buydu.

Bütçeden kısayım başka şeyler alayım diyorsan Classic, orjinale sağdık olsun ağırlık vs sorun değil diyorsan Traditional, konfor ve hafiflik isterim diyorsan chambered Standard. Bok gibi para var koleksiyoncuyum yıllansın değer kazansın diyorsan Reissue. Sap profiline gelirsek de 60's iyidir bence, eğer hız vs yapmak ve rahat etmek istiyorsanız 50's rahatsız gelebilir, denemeniz lazım.

Ayrıca Slash Goldtop ile normal Goldtop arasında fiyat farkı varsa "Slash" etiketine bence o kadar para vermenize gerek yok. (Ha diğer Slash burstler için farklı tabi durum)
Hele hele Adam Jones Les Paul deseydiniz ozaman akan sular dururdu 🙂

gibson LP almanın eşiğinde biri olarak şunları söyleyebilirim.

öncelikle en alt seriler tribute serileri
sonra onu studio lar takip ediyor. studio serileri fiyat performans açısından şu an en iyisi diyebilirim. split coil manyetik bağlantısı var.
classic serileri ise studio dan farklarını kısaca anlatacak olursam yanında binding olması, maple top ve boya. split coil özelliği bu serilerde de var.
sonraki seriler ise traditional ve standart serileri.
traditional serileri çok araştırmamakla beraber standart classic arasındaki en bariz farkın standartta 3 yollu switch ile eski usul manyetik bağlantı şeması ve kaliteli maple top kullanılması diyebilirim. bir de ne hikmetse standart ve traditional serilerde manyetikleri metal kapaklı iken classic serilerde bu kapaklar yok.

tribute seriler ile ilgilenmediğim için özelliklerine bakmadım.

studio, classic ve standart serilerin c tip, modern c tip(slim taper), d tipi sapları var. aralarında çok büyük farklar olmamaklar beraber sapın bazı yerleri 2 mm ye kadar kalınlaşabiliyor.

benim studio LP modern c tipi sap olduğu için ( LP lerde slim taper en ince saptır) alacağım serinin de bu tipde bir sapı olsun istiyorum.

thomann da şu an classic seri 2099 euro,
standart seri 2349 euro.

istediğim özelliklerde classic seri almayı planlıyor iken b stock bir standartı yine aynı rakamlara bulabilir isem onu alacağım.

manyetiklerden hiç bahsetmedim. çünkü modellerde gibsona ait 5 farklı modeli geçmeyen 490/498/burstbucker gibi manyetikler kullanılıyor.

yerinde olsam ikisinden birini bütçeme göre seçerdim.

sap farklarını aşağıdaki linkten görebilirsin.

Son düzenleme:
Hocam çok çok özür dileyerek soruyorum.İlla gibson mu olsun ? Yani Esp Schecter Jackson Prs Tokai Greco Burny gibi markalardan da güzel şeyler alabilirsiniz.Büyük bir fiyat farkı olacak o fiyat farkıyla ekipman alabilirsiniz.Veya Gibson kalitesinde Elitist Japon epiphone alabilirsiniz.Ama gibson derseniz şahsi olarak benim fikrim 50's standard alıp Seymour Duncan Alnico 2 Pro seti takmak çok mantıklı sonuçta Slash hayranlığı var.Ama dediğim markalardaki gitarları alıp bu manyetikleri taksanız yine aynı sesi alırsınız hemen hemen.

Hocam çok çok özür dileyerek soruyorum.İlla gibson mu olsun ? Yani Esp Schecter Jackson Prs Tokai Greco Burny gibi markalardan da güzel şeyler alabilirsiniz.Büyük bir fiyat farkı olacak o fiyat farkıyla ekipman alabilirsiniz.Veya Gibson kalitesinde Elitist Japon epiphone alabilirsiniz.Ama gibson derseniz şahsi olarak benim fikrim 50's standard alıp Seymour Duncan Alnico 2 Pro seti takmak çok mantıklı sonuçta Slash hayranlığı var.Ama dediğim markalardaki gitarları alıp bu manyetikleri taksanız yine aynı sesi alırsınız hemen hemen.
Hocam benim Slashten öncesine dayanan çocukluktan beri zaten LP hayranlığı vardı. Alacak iken hem uzun süre benimle yolculuğa çıkacak hem tarz hem görüntü hem de duygusal açıdan tatmin edecek bir şey istiyorum. Esp veyahut Schecter çok düşündüm lakin ben uzun yıllar metal ağırlıklı çalamam heavy ve trash metal sevsem de özüm hard rock blues ağırlıklı. Al - Sat işlerini de pek sevmediğim için bir tane gitar alıp pedallar amfiler ile al sat yapmak daha çok derdim. Gitar al sat olayı pek benlik değil çünkü duygusal bağ kuruyorum gitarım ile.

Bütçeden kısayım başka şeyler alayım diyorsan Classic, orjinale sağdık olsun ağırlık vs sorun değil diyorsan Traditional, konfor ve hafiflik isterim diyorsan chambered Standard. Bok gibi para var koleksiyoncuyum yıllansın değer kazansın diyorsan Reissue. Sap profiline gelirsek de 60's iyidir bence, eğer hız vs yapmak ve rahat etmek istiyorsanız 50's rahatsız gelebilir, denemeniz lazım.

Ayrıca Slash Goldtop ile normal Goldtop arasında fiyat farkı varsa "Slash" etiketine bence o kadar para vermenize gerek yok. (Ha diğer Slash burstler için farklı tabi durum)
Hele hele Adam Jones Les Paul deseydiniz ozaman akan sular dururdu 🙂
Hocam dediğiniz ve alttaki arkadaşın dedikleri ile birlikte en yakın tarihte do re müziğe gidip ikisini deneme ve anlama fırsatı yaratacağım. Ve şunu sormak istiyorum Slash'ın modellerinin sapı 50's şeklinde mi 60's mı?

Hocam benim Slashten öncesine dayanan çocukluktan beri zaten LP hayranlığı vardı. Alacak iken hem uzun süre benimle yolculuğa çıkacak hem tarz hem görüntü hem de duygusal açıdan tatmin edecek bir şey istiyorum. Esp veyahut Schecter çok düşündüm lakin ben uzun yıllar metal ağırlıklı çalamam heavy ve trash metal sevsem de özüm hard rock blues ağırlıklı. Al - Sat işlerini de pek sevmediğim için bir tane gitar alıp pedallar amfiler ile al sat yapmak daha çok derdim. Gitar al sat olayı pek benlik değil çünkü duygusal bağ kuruyorum gitarım ile.
O zaman al bi gibson tak bi çift Alnico 2 set kullan gitsin

O zaman al bi gibson tak bi çift Alnico 2 set kullan gitsin
İşte o yüzden Slash koleksiyonundan mı almalıyım diye sordum. Slash koleksiyonunda Seymour Duncan'in Alnico 2 slash set var diye biliyorum. Al manyetik tak elindekileri sat gibi bir durumla pek uğraşma olayı istemiyorum. Kullanan biri varsa forumda bilgi almak istiyorum.

Slash'in hangi profili çaldığı önemli değil, senin hangisinde rahat ettiğin önemli, herife tüm Gibsonlar bedava zaten, ne istese yaparlar.
Hocam ben Slash koleksiyonundan alırsam hangi sap profili olur diye demiştim Slash yapıyor aynısını yapacağım diye değil öyle anlaşıldıysa özür dilerim. Şimdi mesela daha ince ise Slash serisinin ama ben daha kalın olanı beğendiysem sorun olmasın diye diyorum Slash modeller her do re de bulunmuyor çünkü.

Geri