Preamp tam olarak fonksiyonu nedir? Cahilliğimi mazur görün.Bb preamp al geç derim. Başka da pedal bakmazsın bir daha
Preamp tam olarak fonksiyonu nedir? Cahilliğimi mazur görün.Bb preamp al geç derim. Başka da pedal bakmazsın bir daha
Amfi olarak marshall avt50 kullanıyorum ayrıca 15w'lık küçük bir de stagg amfim var. Küçüğü evde büyüğü de sahnede kullanıyorum. Genelde bon jovi, metallica gibi popüler grupları çalıyoruz ayrıca barış manço, mfö, sıfır km vs tarzı takılıyoruz. Ama gönlümde ne yatıyor dersen progressive müzik icra etmek asıl hedefim.
Bilmiyorum çok şey istiyorum belki, sadece her yola gelecek basit bir setup işimi görebilir.
Amfinin kendi soundu aslında gayet hoş fakat sololarda yetersiz kaldığını düşünüyorum, tek başına distortion kullandığımda da fazla sırıtıyor. O yüzden overdrive pedal gerekli gibi geldi bana.Eyvallah, Gelelim şimdi İngiliz polisi misali sorgulama faslına 🙂
Amfinin kendi drive soundunu nasıl buluyorsunuz? Tatmin edici ise, sadece sololar için Tube Screamer tarzı bir pedal yeterli olur.
BB Preamp da bir overdrive booster pedalı bu arada. Başlı başına bir preamp ünitesi değil.
EKLEME: Amfiden kasdım AVT 50 bu arada. Hali hazırdaki sahne durumunuzu göz önüne alarak yazmaktayım. İşin Progressive kısmını şimdilik ihmal ediyorum.
Amfinin kendi soundu aslında gayet hoş fakat sololarda yetersiz kaldığını düşünüyorum, tek başına distortion kullandığımda da fazla sırıtıyor. O yüzden overdrive pedal gerekli gibi geldi bana.
Teşekkürler aydınlatıcı öneriler için.Bu durumda TS9, SD1 veya BB Preamp tarzı bir pedal, amfi drive tonunun üstüne clean boost olarak kullanılırsa sololardaki soronu çözebilir. Genelde yöntem de bu.
Denememi arkadaşımdan alacağım os-2 ile yapacağım yakında, göreceğiz 🙂Est. Etrafınızda birinden ödünç alabileceğiniz bir od pedalı varsa bir deneme yapın. Büyük ihtimal distortion pedalı ihtiyacı ortadan kalkacaktır. Geriye od pedalını GE7'den önce mi sonra mı kullanmanız daha sağlıklı olacak, bunu keşfetmek kalır.
AynenOD tarafında dene aman. Dist. tarafı kötü bence 🙂 Booster olarak zayıf kalma ihtimali de var ama fikir verir.
olur mu hiç 🙂 os-2'nin distortion'ının kötü olduğunu bilmiyordum mesela 🙂Eyvallah, belki gereksiz bir lakırtı oldu ama, tedbiren diyerek de olsa çıkıyor işte bazen klavyeden 🙂
Haklısın sesi ciddi anlamda etkiledi, bu şekilde de kullanabilirim aslında 🙂Başka bir pedala hiç para vermeden, GE-7'yi gitar ve amfi arasına koymayı da deneyebilirsiniz... GE-7'nin volume kısmından overdrive'i, eq kısmından da tonu ayarlarsınız... Bir deneyin derim 😉