Ben bir şeyi anlamadım attenuatorden farkı ne ? Fiziksel olarak değil tabiki işlevsellik açısından.
Bu aletin anladığım kadarı ile hem hacmi büyük bir yerlere taşıması falan filan sıkıntılı hemde kombo amfi koyamıyorsun aşırı ısınmadan yanma tehlikesi var. Bizim müdür attenuator kullanıyor bende denedim gayet başarılı. Bence bu izolasyon kabini hem daha büyük yer açısından çok yer kaplayacak ve daha maliyetli olacak.
Bana anlamsız geldi kardeş attenuator varken
Öncelikle esas amacım sadece evde amfiyle çalmak değil, kayıt da yapmak olduğu için isobox'ın attenuator'e göre çok fazla artıları var.
Bana göre en büyük artısı, kabin karakteri: mesa 2x12 roadster benim için şahane bir kabin, ama kabine yüksek ses göndermedikçe karakteri ortaya çıkmıyor (yani kabin çalışmıyor), böyle olunca kabin drive'ı gelmiyor, sound iki boyutlu oluyor.
İkinci en büyük artısı, amfiyi kaydettiğim ortamdaki ses yansıması sorununu kökünden çözmüş oluyorum, çünkü açıkta duran bir kabini kaydederken zaten yansımayı kesmek lazım (yansıyan sesin mikrofona gelmesi ve gitar sound'unu kirletmesi durumu)
Üçüncü büyük artısı, aynı odada olmama rağmen, isobox'tan gelen ses kulaklıktan gelen sesten oldukça düşük kalıyor, gitarın kaydedilecek olan soundunu çok temiz bir şekilde duyup ton yapabiliyorum. (isobox resmen 120hz üstünü tamamen yok ediyor, sadece uğultu şeklinde bir alt frekans geliyor)
Yukarıda saydığım avantajlarından dolayı bazı profesyonel stüdyolarda bile isobox kullanıldığından (bazı yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla) bahsediliyor. Ben de o kadar memnunum ki, -üzerinde çalışmaya devam ettiğimiz- albüm kaydımızın bazı gitar partlarını evde kaydettim, profesyonel kaydın üstüne gayet güzel oturdu.
Ayrıca Attenuator konusundaki cehaletimi mazur görün ama, yüksek çıkışlı bir amfinin kabin çıkışına markası rolls royce bile olsa attenuator takmak açıkcası içime sinmiyor. Belki de hiç zararı yoktur hatta faydası bile olabilir ama bu konuda takıntılıyım; amfinin orjinalliğini değiştirmekten pek yana değilim. Aynı cehaleti çeviriciyle satılan 110v amfileri almayarak da gösteriyor, genelde 220v versiyonları tercih ediyorum.
Kullandığım power amfi'de 15 watt mod'u var ve onu açarak kullanıyorum, bu şekilde sese rahatlıkla yüklenip istediğim kırılmayı alıyorum.