Hocam, bu işe girişmenin bir çok değişkeni var. Bende son 1 senedir bu konularda öğrenmeye çabalayan birisi olarak tecrübelerimi şöyle paylaşabilirim;Mix mastering öğrenmek istiyorum. Öncelikle nasıl düzgün öğrenebilirim onun için tavsiye alabilirim. Bir de mix mastering ve kayıt için onerebileceginiz bilgisayar varsa öneribilirseniz çok iyi olur
Hocam, çok katılmıyorum buna. Ben sırf bu sebeplerden M2 Pro işlemcili bir Macbook Pro aldım. FabFilter hariç tamamen lisanslı ürün kullanmama rağmen 2-3 defa projemin çok kritik yerlerinde Ableton'da ve Logic Pro'da crash yaşadım.Daha evvel bilgisayarın sinyal zincirinde çok güçlü bir halka olmadığı defalarca söylenmiş ama şöyle bir önemi var: beklemediğiniz güncellemeler, donmalar, mavi ekranlar... Windows sadece donanım yatırımı ve yazılım desteği ile Mac'lerin önünde. Aksi takdirde çok önemli bir iş adına PC'yi açtığınızda bitmeyen güncellemeler, gücünden bağımsız donma yapmalar, hâlâ verebildiği mavi ekranlarla Mac'in stabilitesinin çok gerisinde. Mac'te çoklu kanal alırken sistemi donan varsa 😶
Geçmiş olsun. Bende ise tam aksi. Bilmiyorum, Mac %100 asla donmaz gibi bir laf fazla büyüktür zaten de Windows'a oranla daha az hatalar verdiğini siz de teyit edeceksinizdir?Hocam, çok katılmıyorum buna. Ben sırf bu sebeplerden M2 Pro işlemcili bir Macbook Pro aldım. FabFilter hariç tamamen lisanslı ürün kullanmama rağmen 2-3 defa projemin çok kritik yerlerinde Ableton'da ve Logic Pro'da crash yaşadım.
Evet, muhtemelen Windows'a göre daha az hata veriyordur. Bu konuda şöyle bir fikir geliştirdim ben; Mac kullanıcısını seve seve lisanslı ürünler almaya zorladığı için genel itibariyle kendi işleyişini PC'ye göre mecburen daha stabil bir hale getiriyor.Geçmiş olsun. Bende ise tam aksi. Bilmiyorum, Mac %100 asla donmaz gibi bir laf fazla büyüktür zaten de Windows'a oranla daha az hatalar verdiğini siz de teyit edeceksinizdir?
Evet, muhtemelen Windows'a göre daha az hata veriyordur. Bu konuda şöyle bir fikir geliştirdim ben; Mac kullanıcısını seve seve lisanslı ürünler almaya zorladığı için genel itibariyle kendi işleyişini PC'ye göre mecburen daha stabil bir hale getiriyor.
Fark eder. Update ile çakışmalar giderilir, optimizasyonlar sağlanır ve kararsız sistem kararlı hale gelir. Siz Cracklı bir versiyonda güncelleme alamazsınız. Dolayısı ile sürümde hatalar varsa kurtulamazsınız.Lisansla stabilite arasında bir ilişki yok ki. Kurarsın programı lisanslı veya kırık şekilde ilk kez çalışıyorsa çalışır devam eder, ileride sistem update yaptığında da bir üst versiyon programa geçmen gerekebilir lisanslı veya lisanssız fark etmez. Lisanslı olunca formal update alırsın, kırık kullanırsan da programı kaldırıp yeni versiyonlu olanı kurarsın.
Onu yazdım zaten, sonraki sürüm çıkınca crackli yüklersin. Yani 3.0.2 versiyonu bilgisayarda düzgün çalışıyorsa lisanslı veya lisanssız olması fark etmez.Lisanslı kullanabilmek için o işten para kazanıyor olmak gerekiyor maalesef. Diğer türlü pahalı bir hobi haline gelir.
Lisanslı kullanacaksanız eğer PC de de sorun yaşamıyorsunuz ki . Yaklaşık 20 yıldır PC ve Cubase kullanıyorum. Son 3 yıldır stüdyo sahibi olmamdan mütevvelit herşey lisanslı ve kazanıyor olmak o masrafın altından kalkmamı sağlıyor. Hiç sorun yaşamadım. Bir kere orkestra kaydında Sistem dondu ancak ona sebep olan şey elektriksel bir güç dalgalanmasıydı örneğin. Akustik gitar çalan insanımsıya, "- Haber vermeden jack çekme" dememe rağmen, kayıtta jack çekerek 48v üniteye güzel bir kısa devre sinyali gönderdi.
Fark eder. Update ile çakışmalar giderilir, optimizasyonlar sağlanır ve kararsız sistem kararlı hale gelir. Siz Cracklı bir versiyonda güncelleme alamazsınız. Dolayısı ile sürümde hatalar varsa kurtulamazsınız.
Hocam her plugin'de öyle olmuyor, en azından benim tecrübelerim bu yönde. Örneğin Serum'u kırık olarak kullanıyordum, ve ayda bir falan Plugin ekranı kayboluyordu DAW'ı kitliyordu ve crash yaşıyordum. Ne zaman ki lisanslı Serum aldım bi daha Serum'dan dolayı bir çökme sorunu yaşamadım.Lisansla stabilite arasında bir ilişki yok ki. Kurarsın programı lisanslı veya kırık şekilde ilk kez çalışıyorsa çalışır devam eder, ileride sistem update yaptığında da bir üst versiyon programa geçmen gerekebilir lisanslı veya lisanssız fark etmez. Lisanslı olunca formal update alırsın, kırık kullanırsan da programı kaldırıp yeni versiyonlu olanı kurarsın.
O durum program internetten server’ına bağlanıp kendi lisansını kontrol ediyorsa olabiliyor, torrent açıklamalarında hosts dosyası ayarı varsa yapıldıktan sonra sıkıntı çıkmaz.Hocam her plugin'de öyle olmuyor, en azından benim tecrübelerim bu yönde. Örneğin Serum'u kırık olarak kullanıyordum, ve ayda bir falan Plugin ekranı kayboluyordu DAW'ı kitliyordu ve crash yaşıyordum. Ne zaman ki lisanslı Serum aldım bi daha Serum'dan dolayı bir çökme sorunu yaşamadım.
Mac'te torrent mi vardı yahu?O durum program internetten server’ına bağlanıp kendi lisansını kontrol ediyorsa olabiliyor, torrent açıklamalarında hosts dosyası ayarı varsa yapıldıktan sonra sıkıntı çıkmaz.
mac için de var artık. epey program edinilebiliyor Mac'lerde.Mac'te torrent mi vardı yahu?
Şimdi buna sevinmiş gibi durmayayım, etik olmaz 😁mac için de var artık. epey program edinilebiliyor Mac'lerde.