Bende bir tane Ibanez RG 752 Prestige var. HH. Dimarzio Paf 7 manyetikler var üstünde, 7 telli olduğundan dolayı, sapları da görece biraz daha kalın.
Gövde bassood ama kapağı LimbaWood.
LimbaWood araştırdım nedir ne değildir diye, yabancı forumlarda ve sitelerde, maun ağacına yakın ton veren farklı bir ağaç türü yorumuna ulaştım. Hani nasıl abanoz ağacı, rosewood ile maple arası bir ton veriyorsa, LimbaWood da galiba öyle bişey.
Ama normalde maun üzerine kapak için başka ağaç kullanılırken, Ibanez bu modelde tam tersine basswood üzerine maun tarzı bir kapak yerleştirmiş.
Ton olayı görecelidir ancak Fender USA Strat, Gibson Les Paul Studio, Musicman Silhoutte HSH ile kıyasladım. (4'ü de bizzat kendi gitarımdı, Fender ile Gibson'ı sattım ama Ibanez ile Musicman hala elimde duruyor) Şu anki favorim, ton olarak Ibanez RG 752.
Hafif olması, çalım rahatlığı ve konforu da cabası. Musicman ise HSH olduğundan hem clean hem distortion tonlarında kendine özgü has bir dünya. Kesinlikle tonu mükemmel o tarz sevene göre ama benim müzik zevkimde, Ibanez biraz daha ağır bastı.
Bence Ibanez'in 7 telli modellerini denerseniz, o bahsettiğiniz hacimli tonu daha rahat alabilirsiniz. Hatta TL'nin değeri bu kadar düşmeseydi, Ibanez RG852 Prestige var, almayı çok isterdim ancak gerek kalmadı.
Bu arada müziği hobi olarak amatör şekilde evde kendi kendime yapıyorum. Sahne olayım yok. Bunu da belirtmek isterim ki, yorumumu buna göre değerlendirebilirsiniz.
Ayrıca bahsettiğim gitar şu:
RG752LWFX