Death-Lead demiş ki:İlk msjımdada yazdığım gibi gelin bu başlıkta demoları birleştirelim. Bi bakarızki aradığımız ton bu! ve o setubı kurmaya çalışırız.. Bi bakarızki birisi 30 wat amfi ve hiç alakasız bi dist.pedalıyla zakk ın soundunu yakalamış.. Ha ozaman gidip reklam amaçlı pedalı değilde o arkadaşın yazdığı ekipmanı almaya çalışırız..
Slaytanic demiş ki:ustalar konusunda da bişeyler yazayım. malmsteen karşınıza geçse gitarını alıp 10 wattlık bir amfiye takıp çalsa ağzımız açık seyrederiz. jason becker hayatı boyunca hep dandik aletler kullanmış bir adam mesela. ama adam çalmayı biliyor kardeşim 🙂 fıstık gibi çalıyor.
kötü aletle kulağa kötü ses gelebilir. ama iyi gitaristi iyi gitarist yapan şey ekipman değil parmakları ve yaratıcığıdır.
ama napalım kardeşim canımız çekiyor o aletler. gördükçe büyüleniyor insan 😉
7kedi7eti7 demiş ki:oh be sonunda 3 sayfada bitti.
ben halilpazarlamanın dediği olaya taktım
gidin amfi alın diyor pedal cart curt yerine
ee sahnede ne kullanacağım abi
o koca hayvan kadar şeyi bu istanbul trafiğinde oraya buraya nasıl götürüceğim sorarım sana???
ghostknight demiş ki:7kedi7eti7 demiş ki:oh be sonunda 3 sayfada bitti.
ben halilpazarlamanın dediği olaya taktım
gidin amfi alın diyor pedal cart curt yerine
ee sahnede ne kullanacağım abi
o koca hayvan kadar şeyi bu istanbul trafiğinde oraya buraya nasıl götürüceğim sorarım sana???
aslında demeye çalıştığı şey şu; sen istediğin kadar pedal al, en kalitelisi en butiği uzaydan geleni olsun, amfin kalburüstü birşey değilse o pedalların alayı para etmez ton almak konusunda. aslında bakarsan gitarın kalitesi de pek etkilemez. amfi taşımak büyük dert. o yüzden çoğu gitarist amfisiz ve amfili iki tane setup hazırlıyor, küçük ve önemsiz işlere amfsini taşımamak için.
obican demiş ki:yoksa JV squier ın mı vardı?
Ama ya satamayıp elimizde patlarsa o zaman ne olcak =D Mesela benim iron cobra =DDaveMustaine_64 demiş ki:Bana göre alım satım olayının çok yapılması oldukça artı bir şey, bizim gidip tonla alet edevat deneyebileceğimiz hiç bir yer yok çünkü. Benim seveceğim bir processor, amfi bulabilmem için almam ve satmam gerekiyor ki yeteri kadar fikir edinebileyim 🙂
kenna demiş ki:Çoğu zaman aslında söz konusu ekipmanı bir süre kullanmak icab ediyor ki genel olarak size hoş gelip gelmediğini anlayabilesiniz. Mesela ben ilk başta mxr distortion pedalına bayılmıştım ve bir sürü yorumu referans alarak aldım, ama zamanla kullandıkça ses çerçevesi çok dijital gelmeye başladı ve hoşlanmadığımdan dolayı elden çıkardım. Tabi ilk başta 0 aldığımdan da baya bi zarar ettim.
Bir süre denemeden pek bir fikre varılamıyor öyle 15 dakkalık dükkan denemeleriyle ya da kayıtlı tonlarla karar vermek çok zor bu bir gerçek.