Kendime bakarak söylüyorum, gençliğimde parasızlık kaynaklı istediğim ekipmana bir türlü sahip olamadım.. Hep içimde bende de Gibson olsa o sesi çıkartırdım kaldı.. E param olunca da aldım, o sesi de çıkarttım, çaldım, eğlendim.. Ama bu seferde bindinglisi olsun, şekli şöyle olsun a geldi olay..
Aynı şey diğer müzik aletleri içinde oldu..
Şu anda bir adet Les Paul um, 2 adet amfim ( birisi tonal, diğeri jtm 30 ) ve 3 tane pedalım var ( Alen Geere LEADer, Mesa Bottle Rocket, EP Booster ) 😀 Bütün gas sonucu ulaştığım nokta budur.. Alt segmentten başlayıp yavaş yavaş yukarı çıkmak.. Hali hazırda Alshain in yapmakta olduğu bir telecasterda yolda.. Bir adet de kendim franken strat topluyorum..
Bu bence iyi huylu gas.. Elinde iyi ekipman yok, olsa şöyle olur diyorsun, bir kademe arttırıyorsun bakıyorsun oluyor bu sefer lükse kaçmaya başlıyorsun.. Ha bunu yaparken maddi durumun iyi olur elindekileri satmadan alırsın daha hoş daha güzel tabi.. Ben şu anda sattığım Gibson studio ya üzülüyorum 🙂
Birde bence kötü huylu gas var, o da ihtiyacının ne olduğunu bilmeden çılgınca almak...Ama bu sadece müzik işinde değil şu anda hayatın her evresinde var..Şu anda da insanlar okadar kolay kendilerinin olmayan parayı harcıyorlarki.. O kadar anlamsız şeylere, marka takıntısı, alayım dursun ucuzluğa girmiş mantığı vs..
Örneğin bu işlerden para kazanma merakım olmadığı için söylüyorum, bedava vermedikleri sürece kolay kolay bir 7 telli almam.. Müzik tarzım değil, çalmam... Merak da etmiyorum, kaldıki merak etsem gider müzik markete denerim.. Alıp deneyip 1 hafta sonra beğenmediği yada o tarz çalmadığı için satmaya çalışan, satamayan, aldığından çok daha azına satan, zarar eden insanlara üzülüyorum..
Yani sonuçta gas her zaman olur olacaktır.. Problem yeni birşeylere sahip olmak güdüsünü kontrol altına alabilmek..
Tabi bu yazdıklarım normal insanlar için.. Yoksa Dubai de arap şeyhinin oğlu belki saatte milyarlar harcıyor bizim gitarlar felan hikaye..
Sonuçta her koyun kendi bacağından.. İsteyen istediğini alır, ödeme yapmak için benden borç istenmediği sürece umrumda olmaz 😀