GAS = Gitarist Adam Sımarıklığı...
Amerikalılar herzaman olduğu gibi kapitalist yaşam tarzındaki, amaçsız ve gereksiz tüketime özendirmek için "cool" bir sıfat bulmuşlar. Bayılıyorum şu amerikalıların insanları istediği gibi manipule edebilmesine... Normalde hiç kullanmayacağın, hiç ihtiyacın olmayan birşeyi aldıktan sonra "abi valla kullanmayacağım şeye para verdim enayi gibi ya" diyip bir dahaki sefere kendinize hakim olmak hiç havalı, farklı ve özendirici değil... Bunun yerine "öyle bi anda GAS geldi aldım abi 😉 arada bir geliyo abi bana böle yhaa😉" diye sağda solda bahsetmek çok "cool" durabiliyor. Sadece gitar, pedal, amfi vs. için değil aynı şeyi fotoğrafçı arkadaşlardan da duyuyorum. Onların arasında da var bu GAS olayı. Yani GAS, TAS, PAS ne dersen de, ne kadar havalı göstermeye çalışırsan çalış, hepsinin özü gereksiz amaçsız tüketime özendirmekten gram öteye gitmiyor. Zaten GAS'ı MAS'ı olup, eve gerekli gereksiz birüsürü ekipman dizip, süper bir parça yapanıda daha önce hiç görmedim. Genelde ekipman arasında boğulduklarından ton ayarlamaktan gitar çalmaya fırsatları kalmıyor. Nerde çok iyi gitar çaldığı veya çok kaliteli bir parça yaptığı için diğer gitaristlerin arasından hemen sıyrılıp farkedilen bir gitarist varsa, özellikle dikkat edin bir gitarı, bir amfisi, bir-iki tanede pedalı varsa vardır. O kadar... En basit ifade şekli ile ;
O da ne ???
O setup'ı dizen arkadaşın eksiklik duygusu nereden geliyor acaba ? 🙂 Spekülasyona girmeyeceğim...
Telecasterdan strat tonlari almak istemis olabilir; yine de tam tutturabilecegini sanmiyorum lakin sol alt kisimda biraz bosluk var...
Son düzenleme: