sydeck demiş ki:Bu adamdan nefret ederim hiçmihiç sevmem ıyyy...
çok gereksiz ve saçma bir mesaj olmu,gerçi mantıklı bir şekilde tartışınca da konyu kirletmiş oluyorsun ama!!!böylesi de çok saçma olmuş arkadaş...
sydeck demiş ki:Bu adamdan nefret ederim hiçmihiç sevmem ıyyy...
ordinarylived demiş ki:Ermenı soykırımının sozde olmadığını acıkladığı ıcın asırı mıllıyetcıler ya da bunun arkasında saklanan bazı kısıler tarafından topa tutulmus degerlı sahsıyet.Bır ulkeye koskaca Nobel'ı getırılmesı unutulmustur hatta Nobel'ı aldığı anlarda ulke yasa boğulmustur.Ardından 301ın Hrant Dınk'ı oldurmesıyle ulkeden adeta kacmıstır.yazık
Tek diyeceğim harfi harfine katılıyorum._81_ demiş ki:ordinarylived demiş ki:Ermenı soykırımının sozde olmadığını acıkladığı ıcın asırı mıllıyetcıler ya da bunun arkasında saklanan bazı kısıler tarafından topa tutulmus degerlı sahsıyet.Bır ulkeye koskaca Nobel'ı getırılmesı unutulmustur hatta Nobel'ı aldığı anlarda ulke yasa boğulmustur.Ardından 301ın Hrant Dınk'ı oldurmesıyle ulkeden adeta kacmıstır.yazık
''Ya Orhan sana nobel vercez ama böle edebiyat falan olmuyor bu işler''telkini üzerine kendisinin topluma aykırı sivri cümleler söylemesi üzerine almamıştır nobeli öyle mi?Ya da dünyanın en önemli edebiyat dergileri kitaplarını ''Beş Para Etmez'' diye değerlendirmemiştir öyle mi?Hadi bunlarıda geçtim seninde belirttiğin gibi ülkeden kaçmıştır.Bu noktada Hrant a ters düşmemiştir öyle mi?Fikirlerini özgürce söyleyip,her fırsatta da bu topraklara,bu topraklardaki zenginliklere hayran olduğunu belirteremesine rağmen kaçmamıştır öyle mi?Türkçe ye övgüler düzerken ''Yalçın Küçük'' hoca tarafından ''Benim adım kırmızı kitabınında dil kullanım yanlış larını kırmızı kalemle çizersek gerçekten kıpkırmızı bir kitap ortaya çıkıyor'' tasvir edilmemiş bir yazardır öyle mi?Bu eleştirilerede ''benim tarzım bu''gibi saçma sapan,cahil,cüla,sığ cevaplar vermemiştir öyle mi? Hrant kadar cesur değil yanlış mı?Hrant ın aldığı tehditlerin yarısını almasına rağmen kaçıp gitmiştir işte buda düşüncelerinde ne kadar yapay olduğunu,kendisinin ne kadar kişiliksiz olduğunu,hatta kişiliksizliği kitaplarının O ispanyol yazardan yada veya ''Cevdet Bey ve Oğullarının'' başka bir yazardan çalıntı olduğunu benim gözümde kanıtlamıştır.Senin az önce laf attığın Nihat Genç in deyimiyle tam bir medya balonudur bu adam!
aynı fikirdeyim.nasıl bir cümledir arkadaş öyle sonunu okuyunca başını unutuyosun,başa dönüyosun sonunu unutuyosun...betul_foreverrockkk demiş ki:adamın yazdığı cümleler 3-4 satır başını unutuo insan ayrıca çokhh saçma konularda yazıo benm adım kırmızıyı okudum ve bitirince zaman kaybettiimi anladm...
bayc demiş ki:Tam bir şeytan taşlama sembolü gibi olmuş bu başlık.Canı sıkılan,milliyetçi duyguları,ayranı kabaran yurdum genci,dönüp dolaşıp yazara bir şeyler sallayıp kendince rahatlıyor herhalde.Bazı eleştiriler kayda değer bazıları ise buram buram ilkellik ve şovenizm kokan trajikomik yorumlar.Bu da gösteriyorki bu sembolik alan asla popülerliğini yitirmeyecek ama ne yazıkki burası daima bir taşlama alanı olacak.Eserlerin edebi yönden sorgulanması yapılamayacak,bu yüzden bu başlık ,işlevini yitirmiş ve içi boşalmış bir durumda bence.