Aslında aynı problemi ben de yaşamaya başladım, 2 yıllık oturmuş bir tonum vardı fakat processorumu (Zoom GFX-5) sattıktan sonra bir türlü istediğim tonu bulamadım. Oyuncaklarımla dün son olarak oynadım ve yaptıklarımı anlatayım, işin esası ton arayışları sırasında ciddi bir dip gürültüsü karşısında neler yaptım:
GDI21 çok fazla ton seçeneği sunuyor ancak drive ve treble'ı açınca çok dip ses üretiyor. Bu yüzden ne yapıp edip treble ı kısmak gerekiyor. Drive içinse ben şanslıyım. Normalde Brit, Hi Gain modunda kullanıyordum ve drive yaklaşık saat 12 yönünde idi. Ben modu Hot Wired'a aldım ve drive ı kıstım (yaklaşık saat 9 yönü). Dip gürültüsü çok ciddi ölçüde azaldı, ton olarak sertliğimi bir derece korudum. EQ için cleanleri de amfiden aldığım için cleanlere göre bir EQ ayarı yaptım. Burada treble ı açmaya gayret ettim çünkü distortion için GDI21'de yeterli treble yoktu. Daha sonra GDI21'den belli bir miktar treble verip buna uygun bass ekleyerek distortion tonumu ayarladım. Açıkçası içsel beklentilerime göre tatmin olmuş değilim ancak dip gürültüsü ilk duruma göre çok azaldı.
Umarım sen Hi Gain kısmına alışık değilsindir, çünkü yukarıdaki yöntem çok etkili oldu.
Boost kısmı ise tam bir muamma... Boost pedalından gaini iyice kısman gerekiyor ve varsa mümkünse trebleı yine belli ölçüde kısman gerekiyor. Tonun boğulmamasına dikkat et... Çünkü boostu solo için kullandığını ve soloda neck manyetiğini kullandığını tahmin ediyorum, zaten genelde neck manyetikleri bridge manyetiklerine göre biraz daha boğuk olur (tel titreşimlerinin de etkisi var...).
Ayrıca boost pedalı seçimin yanlış olabilir, overdrive pedallarına yönelmen gerekebilir.
Ayrıca ev ve dışarda kullanım için aynı ayarlar asla tutmuyor. Mümkünse dışardaki ayarlarını not al ve her seferinde nota göre ayar yap, evde zaman sıkıntın olmayabilir ancak stüdyoda yada sahnede zaman sınırlı olur...
Eğer herşeye rağmen dipses varsa ya noise gate alacaksın yada ekipmanını kontrol edeceksin... Ben noise gate düşmanıyım. Asla kullanmak istemiyorum.
Eğer düpsesten rahatsız olursam ilk olarak GDI21'i zincirde çıkaracağım, kötü bir pedal değil ama ton olarak da bana hitap etmiyor (Ben şu anda Fender, Marshall yada Mesa sevmiyorum). Yerine ne alacağım konusunda da kararsızım. Çok iyi ve pahalı aletlere yönelmem gerekebilir (300-350$'lık alternatifler biliyorum 🙁 ). Booster olarak kullandığım TO100 ise çok yeni. 1 hafta önce sürpriz bir şekilde sahip oldum ve memnunum. Ama çok deneyemedim, fikirlerim değişebilir. Şu an booster olarak tatmin ediyor ve beklemediğim inanılmaz bir sustain katıyor.