Evet böyle videolar varsa isimlerini söyler misiniz?cosmiq demiş ki:bunun için video lar var ama bulamıyorum link bilen varmı ??
voice demiş ki:gitar sana değil sen gitara hükmet ben öyle yaptım şimdi gitar peşimde köpek ahahaha
Artunsan demiş ki:Toplam 1 - 1,5 saatten fazla çalışırsan farka sen de çok şaşıracaksın. Ama bu çalışmadan sonraki hızlanma seni kandırmasın, bu sadece elin o anki egzersize alışma dönemi. Ertesi gün kalktığında "e dün süperdi niye şimdi yapamıyorum" deme. Yine oturup aynısını tekrar etmen lazım, taa ki oturana kadar.
malmstein demiş ki:arkadaşlar pena kullanma daha doğrusu düzgün kullanmak 1-2aylık iş değildir ben 3yıl sadece pena tekniğimi geliştirecek etüler çalıştım hatta kafamdan etüt yaptım ve dediğiniz biçok gitarist te öyle yapmıştır bileğine o kombinasyonu oturttuktan sonra şimdi dediğiniz gibi tuhaf tutuyorlar
ama benim tavsiyem 3 şekildede parmak-bilek ve kol dan çalmayı öğrenin çünkü her tekniğin farklı kullanım alanları vardır yani petrucci bilkten çalıyor die bilekten çalmayın o kolluylada biçok kişi den iyi çalar buna emin olun
pena tutarken
1:her zaman penanın tellere paralel olmasına dikkat edin (speed picking yapar ken eğim verin sadece)
2😛ena yı neçok sıkın ne çok gevşetin ama (sert tutupta da çalacağınız yerler olacaktır öylee çalabilin)
3:gitarı her elinize aldığınız da ilk basta pena etüt leri yapınız 1-2saat ancak iyi pena kullandığınızı 3-4 YIL sonra anlayacaksınız
çok çalışın çok çalışalım hai hepinize kolay gelsin msn nim profilimde yazıyor isteyen kaydetsin daha fazla yarımcı olayım :idea: