Legato diyince ne kadar iyi olduğu tartışılır ama aklıma Rude Awakening de Al Pitrellinin çalışı geliyor.Ve adam görüntü itibariyle pek kasıyor gibi de gözükmiyor.Gitar tutuşu çok güzel.
Ben kasımda elektro gitar almadan önce arkdaşlarımın gitarlarıyla çalardım arasıra.Klasik gitarım vardı.Pek alıştırma da yapamıyordum garip geliyordu elektroya geçince.Pena Tutuşum biraz dikti ve hızlı p.m. lerde (mesela Metallica-Battery) pena ve telde şıp şıp diye ses geliyordu.Ayakta da çalamıyordum.Oturarak.Bazı şarkıları sol bacağımda bazı şarkıları sağ bacağımda çalıyordum.Ayakta çalamıyordum çünkü tellere zaten yeterince açılı tuttuğum pena ayağa kalkınca nerdeyse dik pozisyona geliyordu.Ve çalarken serçe parmağımı alt telin altına yaslıyordum.Ayaktayken asında biraz Petrucci tarzı bir tutuşum vardı.Ama pek ayakta çalmadım.
Gitarımı aldım ve bu böyle olmıycak diyip indirdim en aşağıya kadar.Bir süre öyle takıldım çalamasamda, pena tekniğimi değiştirmeye başladım.Gitar aşağıdayken p.m. yapamıyordum ritimlerde.Sonra biraz Al Pitrelliye benzemeye başladı tutuşum, p.m. yapabilmeye başladım.Normalden fazla alçaktı gitar.Bu şekilde bir kaç hafta çaldıktan sonra biraz daha yukarı çektim, nerdeyse şimdi çaldığım pozisyona.İki elimde rahatladı.Gerçi ayaktayken, sol el serçe parmağımı kullanacağım sololarda sol bacağa ya da ortaya alıyorum gitarı.Serçe parmak kullanmadığım zaman sağ bacakta tutuyorum genelde.Şimdilik şöyle bir sorunum var.Gitarı görmek için düz değilde hafif yamuk tutuyorum bare basmam zorlaşıyor.Yakında hallolur sanırım.
Bunlar dışında, bir ara çok sıkı tutuyordum penayı.Sol elimi çok kasıyorum tutarken.Normal ritimlerde bile bazen kasmaktan elim ağrıyor.(sanki sıkı tutunca daha güçlü bir ton alcakmişım gibi bir his oluyor şarkı sırasında 😆 )
Sağ elim Alternatelerde çok rahat.(hızlı alternate yapamıyorum ama sağ elimle hız denemesi yapsam bile kasmıyorum artık).Legato da rahat.Sweeplere alışamadım ama.Sweepleri çamur yapmadan düzgün zamanlamayla nasıl çalarım onu çözmeye çalışıyorum.İki el pek koordine değil.