Birincisini konu bakımından türünün ilk örneği olduğundan pek bayılmasamda ilgi ile izleyebilmiştim fakat 2.'sini pek te öyle izleyemedim hatta keşke gitmeseydim dediğim ender filmlerden biri oldu, 1.'sinden kurgu ya da ayrıntı konu bakımından hiçbir farkı yok, yine aynı samara ekrandan fırlayıp amacına ulaşmak için insanları öldürüp duruyor ve de amacı nedense tonla insan öldükten sonra anlaşılıyor ve de biz anlayamıyoruz, filmin oyuncuları anlayıp bi şekilde bize anlatıyor. 1. filmde çektiği acıyı insanlara video yardımıyla ulaştırıp izleten samara 2. bölümde ise bir anda anne şefkatine ihiyaç duyup, filmin başrol kahramanlarından aidan'ın annesine kendi annesiymiş muamelesi yapıp exorcist (doğrumu yazdım bilmiyorum) filminden esinlenmiş olsa gerek, aidanın vücuduna giriyor ve onun yerinde olmak istiyor, tüm bunların sebebide 1. filmden samaranın düştüğü kuyunun kapağının açık unutulması.. Ve bir şekilde rachel yani aidanın annesi videoya girip kuyuya düşüp samara çıkmadan kapağı kapatmayı başarıyor, ve de aidan'a geri dönüyor. Filmin japon yönetmen tarafından çekilmesi herhangi bir farklılık ya da ilginçlik getirmemiş, yine bence tabi klasik amerikan filmlerinden ileri gidememiş, hatta korku-gerilim olarak adlandırılan halka 2 size bazı sahnelerinde komedi olarakta gelebilir ki izlemiş olduğum sinemada kahkahadan geçilmeyen bölümlerde olmuştu, filmin tek korku unsurunu yönetmen basit bir yöntem olan ani ve yüksek sesli efektlerle sağlamış, film durgun bir haldeyken bir anda şak diye karşınıza samara çıkıveriyor mesela..
Yine bence diyerek devam ediyorum, ilk bölümünü izlemeyenler için belki ama izleyenler için gereksiz bir film bence..