Bu adamın bizzat hastasıyım ben,psikanalizdeki başarısı tartışılmaz.Keşke onun döneminde yaşayabilseydim en azından tanışma fırsatım olur ümidi bile bana yeterdi...Onun hakkındaki düşüncelerinizi alıyım lütfen?
Aynen katılıyorum. Freud'a sapık diyenler bilgisiz, yobaz ve sapıktır.Appassionata demiş ki:Freud'a sapık demek tamamen bilgisizliktendir. Freud asla bir sapık değildi olsa bile senden benden daha az olduğu kesindi. Böyle saçma sapan zırvaları nerden buluyorsunuz?
Bulmanıza gerek yok, bilinçaltınızda kendi ananızı düzme isteğinin uyandığını söyleyen bir adama tabii sapık diyeceksiniz, kendinizle çeliştiğiniz için!
Appassionata demiş ki:...
Böyle adi siktiribokrtan bir dünya. Freud'dan kim anlar...
Katılıyorum,fakat Freud'un sözünü ettiği ensest istek çocuklukta gelişir ve bilinç dışıdır.Yetişkin insan geçmişindeki bu isteğin farkında değildir,ayrıca genelde anneye yöneliktir.Friedneredebizoradayiz demiş ki:Appassionata demiş ki:...
Böyle adi siktiribokrtan bir dünya. Freud'dan kim anlar...
Friedfreud anlar 🙂 neyi demiştir Freud sapık damgası yiyecek,appasionata nın da dediği gibi insanların ensest isteklerinin olduğunu bağırdığı için yani ? benim taş gibi bi kız kardeşim ablam olsa onun güzelliğine bakmamam olanaksız,bunu açıklayan adam da benden fazla sapkın olamaz,olması gerekeni açıklamış olur sadece...
Abartma! Eleştirilecek yerleri gayet de mevcuttur. İlk örnek; electra kompleksi olabilir.TEAR_OF_SOUL demiş ki:BU KONU HAKKINDA ELEŞTİRİ KABUL EDİLMEMEKTEDİR,YANLIZCA ONUN BULDUKLARINA İTAAT EDİN.
Freud'un sapık olmadığını söylemek bence bilgisizliktir(tabii burada kastedilen iç dünyasında bastırılmış dürtüleri olan toplumun hareketleri normal kabul edilirse o zaman Freud sapıktır) ki Freud bizede kardeşim sizde sapıksınız ama bu sapıklık değil bu sizsiniz demiştir, psikoloji için yeni bir yol açtığı, dönemine göre cesareti, söyledikleri doğru şeyler O'nu kusursuz yapmaz. Benim bütün dürtülerim Freud'un söylediği gibi cinsellik ve saldırganlıktan ibaret değil mesela. Ayrıca biraz popüler bir konu olarak görmüşümdür Freud'u hep, çok önemli araştırmaları olsada aynı dönemde yaşayan bir başka dahi Alfred Adler'den bahsetmez kimse :roll:TEAR_OF_SOUL demiş ki:FREUD hakkında sapıktır diyerek bilmediği şeyi dalgaya alma eğilimi olanlar lütfen gidip geyik bölümünde bol bol saçmalayın.BU KONU HAKKINDA ELEŞTİRİ KABUL EDİLMEMEKTEDİR,YANLIZCA ONUN BULDUKLARINA İTAAT EDİN.