Star Wars

• Konuyu açan Konuyu açan darktear
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bence de seçilmiş olan Anakin..Ama bu işi hiç kimsenin öngöremediği şekilde yapıyor o ayrı 😉

Bu arada hatırlayanınız var mı diye bir şey sormak istiyorum...
Yıllar önce yıldız savaşları daha trt'de pazar günü sabah yayınlandığı zamanlarda (en aşağı 89 falan olması lazım) bir film çıkmıştı yine bir pazar günü...

Film Endor ay'ına düşen iki çocuğun evoklarla yaşadıklarını anlatıyordu...

Bilen var mı?

nienturi demiş ki:
Bence de seçilmiş olan Anakin..Ama bu işi hiç kimsenin öngöremediği şekilde yapıyor o ayrı 😉

Yıllar önce yıldız savaşları daha trt'de pazar günü sabah yayınlandığı zamanlarda (en aşağı 89 falan olması lazım) bir film çıkmıştı yine bir pazar günü...

Bilen var mı?

EVET!!!

Yalnız ben onu hep Luke ve Leia'nın çocukluğunda geçen bir olay olarak almıştım... neden sonra (evet, az önce) neyin ne olduğunu hatırladım ve imkansızlığı anladım da yani. Fena film değildi doğrusu. Türkler "Ewok Macerası" diye çevirmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca teknolojik olarak filmlerin ne derece içler acısı olduğunu da yansıtır gibiydi birkaç sahnede;

Örneğin bizim veletlerin ana babası kocamaaaan bir mağaranın tavanında bir kafesteydiler, dev gibi bir yaratık da "Açım hüleyn" nidalarıyla ikisini de yemek için geliyordu. Bizim veletlerden büyük olanı (siyah kıyafetli Jedi özentisi ağabey) bi şekilde bu yaratığın ağzına nereden bulduğu ve neye ait olduğu meçhul bir kemik tıkıyordu. O kemiğin parçalandığı sahnede demiştim ki helal olsun ya... demek bu kadar imkansızlık varmış eski yapımlarda, helal olsun adamlar yine yapmış.

Bi de bir taş hatırlıyorum. Ewoklar, bildiğimiz çakıl taşını andıran taşı "pusula" diye tanıtmışlardı Jedi olma ihtimali çok olan velede, o da "Hadi leen!" çekmişti ama sonra işe yarayınca da dumur olmuştu.

Net hatırladığım bir başka şey ise, bizim bale gösterisine çıkacak bir kız ile İmparatorluk Prensesi arası bir şekilde giyinmiş olan (beyazlar içindeki) kızımız ve tipik Luke kıyafeti (Return'den sonra ve esnasında) ile ortamlarda gezerken saldırıya uğradıkları ve bir ağacın kabuğunda buldukları mağaramsı bir yerde saklandıklarıdır.

Eh aklıma bir tek bunlar geldi. Bu filmi ne zaman izledim hatırlamıyorum bile. Ama ona bakılırsa ben derslerde öğrendiklerimizi de hatırlamıyorum.

Kount demiş ki:
nienturi demiş ki:

Bilen var mı?

EVET!!!

Yalnız ben onu hep Luke ve Leia'nın çocukluğunda geçen bir olay olarak almıştım... neden sonra (evet, az önce) neyin ne olduğunu hatırladım ve imkansızlığı anladım da yani. Fena film değildi doğrusu. Türkler "Ewok Macerası" diye çevirmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca teknolojik olarak filmlerin ne derece içler acısı olduğunu da yansıtır gibiydi birkaç sahnede;

Örneğin bizim veletlerin ana babası kocamaaaan bir mağaranın tavanında bir kafesteydiler, dev gibi bir yaratık da "Açım hüleyn" nidalarıyla ikisini de yemek için geliyordu. Bizim veletlerden büyük olanı (siyah kıyafetli Jedi özentisi ağabey) bi şekilde bu yaratığın ağzına nereden bulduğu ve neye ait olduğu meçhul bir kemik tıkıyordu. O kemiğin parçalandığı sahnede demiştim ki helal olsun ya... demek bu kadar imkansızlık varmış eski yapımlarda, helal olsun adamlar yine yapmış.

Bi de bir taş hatırlıyorum. Ewoklar, bildiğimiz çakıl taşını andıran taşı "pusula" diye tanıtmışlardı Jedi olma ihtimali çok olan velede, o da "Hadi leen!" çekmişti ama sonra işe yarayınca da dumur olmuştu.

Net hatırladığım bir başka şey ise, bizim bale gösterisine çıkacak bir kız ile İmparatorluk Prensesi arası bir şekilde giyinmiş olan (beyazlar içindeki) kızımız ve tipik Luke kıyafeti (Return'den sonra ve esnasında) ile ortamlarda gezerken saldırıya uğradıkları ve bir ağacın kabuğunda buldukları mağaramsı bir yerde saklandıklarıdır.

Eh aklıma bir tek bunlar geldi. Bu filmi ne zaman izledim hatırlamıyorum bile. Ama ona bakılırsa ben derslerde öğrendiklerimizi de hatırlamıyorum.

bende hatırladım. 😀

1. Filmin orjinal adı neydi?
2. aynı yıllarada trt'de bir de çizgi filmde bazı SW figürlerini görürdük. saçma bir şeydi,robotlu mobotlu bir şey...onu hatırlayan var mı?
3. Lucas'ın bir de "kehanet" diye bir filmi vardı. İzleyip de hatırlayan var mı? (Ben izlemiştim,80lerdeki VHS furyası sağ olsun 😉 )
4. bu bir çelişki midir?
Bu dördünü istiyorum 🙂

Bilmiyorum burda biliyormusunuz ama George Lucas Star Wars`un televizyonda dizisi cikacak diye aciklama yapti. Star Wars sevenlerine duyurulur. Gelecek yil yayina girecek demis ama daha bir kesinlik yok kimler oynuyacak veya konu ne olacak. Ben bir seyler daha ögrenirsem bildiririm size...

filmin ismi ewoks return to endor yada öyle bişi battle for endor da olabilir . Dizi haberini bende duydum . Ve inanılmaz derecede merakla bekliyorum
H. solo,L. skywalker , mara j. Skywalker ve tabiki L.solo kimler tarafından canlandırılacak yuuzhan vong'ların tasarımı nasıl olcak Nom Anor gibi aşmış karekterler nasıl yansıtılacak merakla beklemekteyim.

temp5ga.gif

19 mayısta vizyonda
Dizi için de tv kanalı bulamıyomuş Lucas.Ayrıca George Lucas The O.C'nin Amerika'da haftaya yayınlanacak olan bölümde oynayacakmış. :!:

pin demiş ki:
19 mayısta vizyonda
Dizi için de tv kanalı bulamıyomuş Lucas.Ayrıca George Lucas The O.C'nin Amerika'da haftaya yayınlanacak olan bölümde oynayacakmış. :!:

Dizi olayinda pek bir bilgim yok ama OC olayini duydum bende. Diziyi izlemeyi biraktigim icin ne olacagi hakkinda bilgim yok ama orda Seth karakterinde olan cocuk bilimkurgu hayrani ve buyuk ihtimalle onla ilgili olarak kendisini oynar. Kesinlikle reklam icin yapildigi ise kesin. Simdi kim ne derse desin ama bu adam Hollywood`un para icin her seyi yapmayi göze alabilcek olanlarindan 🙂 Adam doymuyor bir turlu paraya herhalde...

Ya Lucas, Seth'in çizimlerini beğeniyormuş onunla buluşmak istemiş ama aynı saate mezuniyet balosu varmış.Seth,Summer mı yoksa Lucası mı seçicek bilmem ama konusu böyle.Zaten bunu burda konuşmaya da gerek yok
Hakkaten para için yapmıyacakları şey yok bu hollywoodcuların😀

evet bir para kazanmaya başladılarmı gözlerini hırs bürüyor ,bu hırs yüzünden sırf halka yönelik işler yapmaya başlıyorlar kendi zevklerini ve düşüncelerini geride bırakıyorlar ve bir süre sonra bu fikre o kadar alışıyorlarki onlara gayet doğal geliyor. lucas ın üçlemeleri arasındaki kalite farkı bence buna bir örnek(gene iyide eskisi gibi değil) keza evil dead gibi bir filme imza atan sam raimi aklıma geliyor devamını rezil etmişti .

ya millet haberiniz varmı bilmiyyorum da episode III'ü türkçe dublajlı yapılacağını okudumda bu konu hakkında daha fazla bilginiz varmı ya darrth vader abimizi tamer karadsağlı denen herif seslendirecekmiş

gollum1234 demiş ki:
ya millet haberiniz varmı bilmiyyorum da episode III'ü türkçe dublajlı yapılacağını okudumda bu konu hakkında daha fazla bilginiz varmı ya darrth vader abimizi tamer karadsağlı denen herif seslendirecekmiş

Normal orjinal cikar merak etme sen. Dublaj sacmaligi vardir Turkiye`nin ama sinemalarda her zaman icin her filmin orjinal versiyonu cikmistir....

Simdi Amerika`da ilk deneme gösterimler basladi ve elestirmenler film hakkinda baya yorumlular. Cogu yorumcu Empire Strikes Back`ten sonra en iyi Star Wars film diyorlar. Hayranlarina duyurulur...

Geri