Star Wars

• Konuyu açan Konuyu açan darktear
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Birkaç gündür giremiyordum nete, sorularımı cevaplandırdığınız için teşekkürler, Kount,Darthseth,Stormcrow..
4 Jedi'dan bahsederken Luke ve Leia yı kastediyordum(çünkü onlarda da potansiyel var)
Neyse zaten bu konuda yanılmışım,cevaplarımı da aldım zaten,tekrar sağolun.
Bu arada şu anda sevinçten delirmek üzereyim: Star Wars Trilogy 3'lü DVD box seti aldım az önce.Pahalıya patladı ama değer...
Biliyorsunuz bu box set 4,5,6 yani klasik Star Wars filmlerinin tekrar elden geçirilmiş,"dijitalleştirilmiş" hali..Ses ve görüntüler Lucas ve ekibi tarafından çok uzun süren çalışmalar sonucu özenle temizlenip mükemmelleştirilmiş.Bozulan,cızırdayan,kayan,flulaşan,eskimiş görüntülerden eser yok.
Kısaca arşivlik değeri var,alın.Aldığınıza 100 kez değer.

ayrıca orjinal versiyonda olmayan çok güzel değişiklikler var
yeni sahneler bilgisayarla geliştirilmiş bazı sahneler vs.
bonus dvd de de çok güzel bir dökümanter var

Bu box setin bonus DVD sindeki fragmanlardan öğrendim, Return of the Jedi ın ilk adı REVENGE OF THE JEDI mış.Hatta bu adla iki fragman var ve Luke un ışın kılıcı mavi.Ve çıkarılmış sahneler de var.

Bir de yeni aklıma geldi de, Klon savaşçılar karanlık tarafın hizmetine girdiğine göre, Episode 4-5-6 daki imparatorluk Stormtrooper ları galiba klonlar.

muhtemelen yeni nesil klonlar olmalı
çünkü revenge of the sith te klonlar jango fett'in episode 2 deki yaşına gelmişti
a new hope için arada 20 yıla yakın bir süre geçecek aynı adamlar bastonla falan gezmesi lazım 🙂
tabii burda yaşlanma süresinin normale döndüğü varsayımı ile hareket ediyorum
çünkü çabuk olgunlaşması için klonların büyümeleri hızlandırılmıştı

tabii aklıma bu yeni nesil klonların jango fett klonları ile birebir mi kopyalandığı yoksa geliştirilmiş versiyonlar mı olduğu ve hatta hatta apayrı bir kaynaktan mı kopyalandığı soruları da gelmiyor değil
düşük bir ihtimalde bunların klon olmayıp
normal yetişmiş insan olması
bence bunun cevabı Tv series de verilecek

Zaten ben de yeni nesil klon olduklarını kastetmiştim 😀
Bakın işte küçük de olsa bir açık daha-TV serileri Bölüm 3-4 arasını mı anlatacak?
Bence çok fazla boşluk var 3-4 arası, uzun ve zevkli bir kitap çıkar bu aradan.

JediMaster demiş ki:
Bu box setin bonus DVD sindeki fragmanlardan öğrendim, Return of the Jedi ın ilk adı REVENGE OF THE JEDI mış.Hatta bu adla iki fragman var ve Luke un ışın kılıcı mavi.Ve çıkarılmış sahneler de var.

Ben de öyle birşeyler duymuştum. Hatta duyduğuma göre bir öğrenci George Lucas'a neden Jedi'ın intikam almayacağını anlatan bir makale yazması (ya da öyle birşey işte..) üerine değiştirilmiş.

http://www.starwarssequeltrilogy.com/
http://www.supershadow.com/starwars/episode8/plot.html
http://www.supershadow.com/starwars/episode9/plot.html

Bu adreslerde de olası 7.-8.-9. bölüm senaryoları var.

Filmin 6 bölümdeki tüm önemli karakterlerinin yer aldığı bi resim:

bkz:
ep_star_wars_saga_vanityfair_05.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v162/trekcollector1/ep_star_wars_saga_vanityfair_05.jpg

Eğer o senaryolar cidden ortaya konulacaksa, önce içine kustuğum kovayı George Lucas'a yollamak istiyorum.

Yuh diyorum. O senaryoları ortaya koymaması için Lucas'a yalvarmak lazım ama, iğrenç Episode 1 ile karşımıza çıkan adamın bunu da yapması olası gözüküyor. Hele hele "The Victory of the Force", hayatımda gördüğüm en berbat batırılıştı.

Episode 1 o kadar da kötü değildi.Sadece biz klasik Star Wars filmleri hayranlarının; Han Solo'suz,Luke'suz,Chewbacca'sız,Milennium Falcon'suz ve tabii ki Darth Vader 'siz oluşu,buna karşın Jar Jar'lı,iskeletten farksız çocuk oyuncağı kılıklı Battle droidli, ve daha çok 9-13 yaş kitlesine hitap edecek basit görsellikte oluşu bizim bu filme alışmamızı zorlaştırdı o kadar.(tabi bu kişisel görüşüm,itiraz edeniniz çıkabilir)
Fakat bence episode 1 kesinlikle yaratıcı ve orijinaldi.Kurgusu çok iyi bir kere.Anakin'in bulunuşu,hakkında karar verilişi ve karanlık tarafa yönelme meylinin temeli(annesinden ayrılışı) çok iyi verilmiş.Üstelik Obi-wanın gençliğini, Vader'ın çocukluğunu görmek ilginç ve eğlenceliydi.. 😉

Hmm JediMaster, aslında haklı olabilirsin.

Yine de, o sitedeki senaryoları gördüğüm zaman bildiğim bütün tanrılara dua ettim Lucas o şekilde devam filmleri çekmesin diye... O senaryolarla çekerse, önce filmlere gidip, sinema salonlarına bir bir kusacağım.

O senaryolar için dediklerin doğru tabi.Aynısını biz de yaparız.

Bir de bir hata aklıma geldi: Episode 4 'te Obi-wan Luke'a "Babanın ışın kılıcı bu, sana vermemi istemişti.." sözünü hatırlarsınız.Ama RoS'te kılıç Anakin'in eliyle birlikte lavlara düşüyor.Hem öyle olmasa bile Anakin,çocuğunun doğduğunu bilmiyordu.Üstelik Obi-wan la Anakin in son görüşmeleri bayağı kötüydü,kılıç alış ya da verişi falan olmamıştı?

Bir de yine ep 4 te Obi-wan,"Owen Lars babanın düşüncelerini tasvip etmezdi...onun burada kalmasını isterdi..savaşa katılmasını istememişti.." gibi laflar ediyor,oysa Anakin ve Owen ın Anakin, annesini kurtarmaya gittiğinden beri hiçbir diyaloğu olmadığı gibi birbirlerini 1 kez bile gördükleri olmadı?!Hiç yakınlıkları yoktu.

O kısımlarda kendi kabul etmek istedikleri gibi kabul ediyorlar mesala orda babasının öldüğünüde söylüyor ama ölmedi vs.
Neyse şimdi size ilginç bir soru Darth Plaguies vader'ın babası olabilirmi.Şöyleki hatırlarsanız episode 1 phantom manace de qui-qon jin shimi skywalker(anakinin annesi)a anaki'nin babasını sorduğunda kadın birden oldu babası yok gibi cevaplar vermişti. Darth sidious episode 3 ros de anakin'e Darth Plaguies den bahsetmiş ve onun force u kendi istekleri doğrultusunda yönetebilen ve hatta hayat verme gücünden bahsetmişti .Şöyleki eğer darth sidious un Darth Plaguies ın apprentice olduğğunu düşünür ve bir şekilde Darth Plaguies ın shimi skywalker a force a yön vererek hamile bıraktığını ve Darth Plaguies ın bunu yaparken var olan en güçlü (vader)sithi ortaya çıkarmak için onu varettiğini ama annesinin onu onlardan bir şekilde kaçırıp tatooine a gizlendiğini düşünebiliriz.Daha sonra Darth Plaguies sidous tarafından yokedilişi ve episode 1 böyle bir kurgu ne kadar mümkün sizce bana çok mantıklı geliyor.Yani anakin in babası kimdir sorusuna bundan daha iyi bir cevap bulamadım ben .Umarım vardır ama lütfen will of the force demeyin.

Zaten dikkat edersiniz sidious 2 ve 3. episodlar boyunca sırf onu(anakin) dark side a geçirmeye çalışıyor aslında daha çok önceden episode 2 sonunda clone askerlerine emirleri verebilir ve savaşı erken bitirebilirdi(hatırlarsanız genosisde windu ve jedilar sıkışmıştı ama clone askerleri ordusu devreye girdi jediları öldürme emrinin o an verildiğini düşünürsekk belki çokk daha az direniş gösterirlerdi.). ama oda vaderın yaratılış amacını biliyor bence(en güçlü sith) bundan dolayı her planını anakine göre şekillendiriyor.(clone wars animelerinin 2 volumu nuda izleyen dediklerimi daha iyi anlayacaktır .Kont dooku bile sadece bir piyon sadece. Anakini çevirdiği anda ise direk savaşı başlatıyor zaten jedilara karşı olan savaşı.

JediMaster demiş ki:
Bir de bir hata aklıma geldi: Episode 4 'te Obi-wan Luke'a "Babanın ışın kılıcı bu, sana vermemi istemişti.." sözünü hatırlarsınız.Ama RoS'te kılıç Anakin'in eliyle birlikte lavlara düşüyor.
Hayır lava düşmüyor. Obi Anakin'in kılıcını yerden alıyor.

JediMaster demiş ki:
Bir de yine ep 4 te Obi-wan,"Owen Lars babanın düşüncelerini tasvip etmezdi...onun burada kalmasını isterdi..savaşa katılmasını istememişti.." gibi laflar ediyor,oysa Anakin ve Owen ın Anakin, annesini kurtarmaya gittiğinden beri hiçbir diyaloğu olmadığı gibi birbirlerini 1 kez bile gördükleri olmadı?!Hiç yakınlıkları yoktu.

Tam olarak değil aslında. Obi bebekleri verirken sonuçta çocuk esirgeme kurumu olmayan insanlara bebeği verirken bazı bilgiler veriyordur 🙂 Onlarda çocuk o yöne meyletmesin diye kendilerince koruyorlar.

CorvusTheHeretic demiş ki:
Neyse şimdi size ilginç bir soru Darth Plaguies vader'ın babası olabilirmi.

Olamaz. Tatooine ile hiçbir bağlantıları yok, kaldı ki köle bi kadınla işi olacak 🙂

Olay güç tarafından güce denge getirmesi için yaratılmış bir jedi'ın oluşumu.
Film ilk çıktığında da ben de dahil olmak üzere bir çok kişi Palpatine'in çocuğun babası olması üzerinde duruyordu. Ama olayın öyle olmadığı anlaşıldı zamanla.

Ama şimdi başka bir ihtimal de var. Belki de babası YODAdır 🙂

Bu arada kafamı karıştıran bir diğer olay Kehanetin
"...Ve büyük ümitsizlik aninda bir kurtarıcı gelecek, ve o GÜNEŞLERIN OÐLU olarak bilinecek..."
şeklinde verildiği için aslında belki de seçilen kişinin Luke olma ihtimali...

Aslında ben DarthSeth'in bir sith lordu olmasından korkuyorum. Geçen gün aldı eline oklavayı zıvınnnnnn zınnnnn tarzı sesler eşliğinde beni kovaladı 🙂

Nienturi,
Ep:6, RoJ:

-Luke: Leia, do you remember your mother?...Your real mother?
-Leia: Just a little bit.She is died when I was very young
-What do you remember?
-Just images really.Feelings..
-Tell me,
-She was...very beautiful.Kind..But sad...

Leia annesini nasıl hatırlasın ki? Daha bebek!(hata 1) Hem Obi-wan bebeği Lars'lara verir vermez oradan uzaklaşıyor.Anakin'le Owen Lars'ın birbirlerini tanımadığını kastetmiştim hem ben.Obi-wan Anakin'in ışın kılıcını alıyor ama kılıcı Luke'a vermesini falan söylemiyor.illa bir hata olacak yani!.. 😀 😉

JediMaster
Hatırlarsan Leia Bail Organa ve Eşi tarafından büyütülmüştü. Yani Leia'nın gerçekte hatırladığı kişi Padme değil Bail Organa'nın eşi olan kadındı 🙂

Fleez
Aşkım, oklava moklava şimdi sarsmayalım karizmayı.. Ben boşuna mı yeşile boyadım onu 🙂

JediMaster demiş ki:
Nienturi,
Ep:6, RoJ:

-Luke: Leia, do you remember your mother?...Your real mother?
-Leia: Just a little bit.She is died when I was very young
-What do you remember?
-Just images really.Feelings..
-Tell me,
-She was...very beautiful.Kind..But sad...

evet bu replik cidden çok saçma ya 😀 insan padmeyi düşünüyo bi an, daha sonra o olmadığını anlayıp "hıııııııığğğğ" diyosun tabe o güzel bi duygu 😀

Geri