yalıtım
selam,
ge.mişte uzun bir süre inşaat sektorunde calıstıgımdan az bucuk biliyorum.. ısıcam firmasının veya özpor firmasının cok iyi ses yalıtım malzemeleri bulunmaktadır.. eger arastıracak olursan karsına bazı malzemeler cıkacaktır... kayayünü, taş yünü, cam yünü gibi.. taş yünü ve kaya yünü malzemesi ısı yalıtım malzemesidir ve malesef ses yalıtımında cok basarılı degildir.. ama cam yünü sesi cok iyi absorve ettiginden dolayı ses sızdırmazlıgı üst seviyededir.. galiba bunların yogunluk katsayıları vardı, 40/180 kg/m3 falan gibi degerlerdir.. bir arastır mutlaka istedigin malzemeyi bulacaksındır.. arkadaslarında dedigi gibi bu malzemeyi kullandıktan sonra studyoya cok iyi bir havalandırma sistemi uygulaman gerekir.. unutmadan bu malzemeyi duvara direk uygulaytamazsın. .cunku insanın anuna kor yakar cıplak tenle temas ettigi takdirde.. tecrübeyle sabittir bu 🙂 malzemeyi uygulayıp üstüne bir kat strafor çekip onun üstüneü süngerle veya kalın bir bezle kaplarsan dadundan yinmez.. ama sünger kullanmanı tavsiye ederim, akustigin cok fazla kaybolmaması icin.. saygılarımla..