dini açıdan ne bilmiyorum ama sağlık açısından sünnetin çükü hakkındaki bir çok hastalığı önceliğini... hatta AIDS riskini azalttığını biliyorum... bence çocuklar müslüman oldukları için deil sağlıklı olduğu için sünnet edilmelidir...
aYNaLI-SuCuK demiş ki:7 aylıkken sünnet olmuşum bunu bana sormaışlar ama sorsalar evet derdim tabiki çünki benim inancım bunu gerektiriyor.
okulda fen ögretmenimiz sünnet in yararlı bişey oldugunu filan anlatmıştı tam aklımda değil şu anda cok zaman geçti üzerinden neler dedigini pek hatırlamıyorum o yuzden yazamıcam şimdi buraya.
eğer benim oğlum olsaydı bende sormazdım herhalde çünki benim dinim geregince cocugumuda islam ı ögreterek yetiştirmem gerektiği yazıyor bende bunu uygulardım ama o yetişkin olur dinini begenmez yada ona uymaz inanmak istemez işte ona bişey diyemem o zaman isterse inanmaya bilir zaten inanmamasıyla sünnet in alakası yoktur oda ayrı bi konu sünnetli insanlarda inanmayabilir yada din değiştirerek hristiyan yada musevi vs.. olabilir.
steve_o demiş ki:aYNaLI-SuCuK demiş ki:7 aylıkken sünnet olmuşum bunu bana sormaışlar ama sorsalar evet derdim tabiki çünki benim inancım bunu gerektiriyor.
okulda fen ögretmenimiz sünnet in yararlı bişey oldugunu filan anlatmıştı tam aklımda değil şu anda cok zaman geçti üzerinden neler dedigini pek hatırlamıyorum o yuzden yazamıcam şimdi buraya.
eğer benim oğlum olsaydı bende sormazdım herhalde çünki benim dinim geregince cocugumuda islam ı ögreterek yetiştirmem gerektiği yazıyor bende bunu uygulardım ama o yetişkin olur dinini begenmez yada ona uymaz inanmak istemez işte ona bişey diyemem o zaman isterse inanmaya bilir zaten inanmamasıyla sünnet in alakası yoktur oda ayrı bi konu sünnetli insanlarda inanmayabilir yada din değiştirerek hristiyan yada musevi vs.. olabilir.
kesinlikle katılıyorum bizim dinimiz geregi bu sonucta müslümanız ve dinimizin gerektirdiklerini uygulamamız gerekiyor buna da karşı gelemeyiz
duu_rock demiş ki:eğer müslümansa niye yapmasın...hee herşeyi yapıyo bir onu mu yapmıyor...ayrıntılara niye takılınırki..eğer diinin gereğiyse yaparsın..yok zaten dini kabul etmiyosan o ayrı yapmassın..
kunti demiş ki:ayrıca toplumlarda sünnetin amaçlarından birinin cinselliği kısatlamak olduğunu,sünnet olmuş erkeklerin ilişkiden sünnetsizler kadar zevk alamıyacağınıda eklemek isterim 😉 hepimize geçmiş olsun arkadaşlar 😀
kunti demiş ki:ayrıca toplumlarda sünnetin amaçlarından birinin cinselliği kısatlamak olduğunu,sünnet olmuş erkeklerin ilişkiden sünnetsizler kadar zevk alamıyacağınıda eklemek isterim 😉 hepimize geçmiş olsun arkadaşlar 😀
cesareborgia demiş ki:kunti demiş ki:ayrıca toplumlarda sünnetin amaçlarından birinin cinselliği kısatlamak olduğunu,sünnet olmuş erkeklerin ilişkiden sünnetsizler kadar zevk alamıyacağınıda eklemek isterim 😉 hepimize geçmiş olsun arkadaşlar 😀
psikolojik etkileri oldugunu söylemişsin cok dogru.. düpedüz iğdiş edilme kompleksini azdırıyor.. daha dogrusu iğdiş ediliyor işte 😀
zevk alma konusunu bilmiyorum ama sağlık açısından iyi oldugu kesin..belirli bir yaştan sonra yapılırsa tabi