@Ketamin @zxcvbnm Sanırım bahsedilen 3 sarı site üyeliği ve bazı kimselerin fiyatları abartı bulduğu gitarlar sizin.
Hayırlı işler.
Gitarların fiyatlarına -özellikle temiz ve iyi gitarlarınkine- birşey demek bence bana ve diğer kullanıcılara düşmez. Anca bu konuya ve Abartı İlanlar konusuna bolca düşersiniz ve zamanla işletmekte olduğunuz dükkanın adı da ifşa olur sizin de dükkanızın da adı lekelenir. En fazla bu olabilir yani ne kadar önemsiyorsunuz bilmiyorum da.
Bence asıl sorun ticaret etiğine(de facto) sığmayabilecek ilanlarınızın da olması, ya da benim öyle görmem. Bu konu üstüne konuşulabilir.
Gibson ya da Fender prosu değilim, ama Ibanez, Jackson, Charvel, Schecter vb. markaların gitarlarını genelde gördüğüm yerde tanırım ve değerlerini aşağı yukarı bilirim. Her gece yatmadan önce 15 dk sarı sitede günlük ilana giren 25-30 adet gitarı incelemek hobim olmuştur artık.
Bu bağlamda;
Şu gitar İlhan Manış(kadıköy vox stüdyo)'tan 1500 liraya aldığınız gitar mı ?(belki pazarlık payı da vardır)
Satılık sıfır ve ikinci el Elektro Gitarları en ucuz fiyatlar ve GeT taksitli ödeme seçenekleriyle sahibinden.com üzerinden satın alabilirsiniz.
www.sahibinden.com
İlhan Manış'ın sahibinden hesabına yaklaşık 1 ay önce 1500 liraya bir rgt42dx eklendi ve 1-2 hafta önce satıldı. Sizin bu rgt42'nin de ilan tarihi 8 ocak. O gitar da sizinki de 2006 yapımı, iki gitar da Edge Pro köprülü versiyon.
Ondan aldıp satıyorsanız evet burada legal olmayan bir durum yok ama alıp 2 katı fiyatına ilana koymak etik sınırları dışında. Bu konudan bağımsız bence fiyatı da etik sınırlarının dışında bu gitar için.
Şu da benim dikkatimi çeken başka bir ilanınız:
Satılık sıfır ve ikinci el Elektro Gitarları en ucuz fiyatlar ve GeT taksitli ödeme seçenekleriyle sahibinden.com üzerinden satın alabilirsiniz.
www.sahibinden.com
Aşırı temiz demişsiniz ama gitarın sapının tam ortasında Amerika'da Colorado nehri yanınında bulunan Grand Canyon kadar geniş bir çatlak var. Evet çatlaktan bahsetmişsiniz ama sonrasında kurduğunuz cümleler bence pek iyi değil. Benim arkadaşımda da benzer çatlaklı bir gitar var, nerede 50 liraya tamir ettirebilirim bilmiyorum gerçekten.
İzmir'de Cenker abi buna 300-400 lira fiyat çeker muhtemelen o da böyle bir işi almak isterse
🙂
Amacım gerçekten sizinle laf dalaşına girmek değil, samimiyetle sakince ve rahat kafayla cevap verecekseniz dinlemek isterim. Dükkanınızı da görmek isterim esasen. İkinci elcilik yapmak kolay değil, bu forumu diğer dükkan açanlar gibi sizin de reklam amaçlı kullanmanız yararınıza olabilir aslında, forum kurallarına aykırı falan değil.
İyi forumlar.