keshMEkesh demiş ki:valla benim şu anki gitarım SX VST SKY diye geçen bir model yani stevie ray vaughan ın gitarının taklidi. bunu 1,5 yıl önce 225 dolar civarına aldım. eğer bana iyi gitar mı diye sorarsan değil. ama bu gitarla bişiler yapabilir miyim diye sorarsan fazlasıyla yaparsın. Benim grubum var mesela ve çoğu şarkıyı kaldırıyor. Ama şöyle bir kötülüğü var benim gitarımın o da sert tonlar verememesi. yani veriyor da baya kasıyor.. sololarda özellkle solo atmak işkence gibi ama bunda çok kötü single manyetklerin de payı var. şimdi ona fender manyetik aldım alım-satım forumundan ve taktırıyorum. bakalım nasıl sonuç vercek..Cumartesi günü alacağım gitarı. Eğer yazdıkları ağaçlar doğruysa-ki hiç sanmıyorum 😀- gitarın tek kötü yanı elektrik aksamı. potlar,manyetikler.. aslında köprüsü de baya kötü ama ben pek vibrato kolunu kullanmadığım için bana pek etkisi olmuyor.
Dediğin modeli denemedim ama bence git bi eline al,tonlarına bak. Ama fazla birşey bekleme ilerde.eğer ilk gitarınsa tavsiye ederim çnkü hiç paran gitmez boşa,beklentin mükemmel değilse tabi.
bu arada ben birşey soracağım kx1 ve kx1f de coil tap var demişsin melihbozkurt84 bu ne demek oluyor yani ton yelpazesinin genişlemesini bu mu sağlıyor? yani bu gitarla hem blues hem alternatif hem metallica çalınır mı keyifle?fazla konuyu bölmesin ama arkadaşın sorusu boşa gitmesin.. cort gitarlar bölümünde devam ederiz konuşmaya..
Dark-Saga demiş ki:The-Rocker 400$ ı gözden çıkardıysan o fiyata ikinci el süper gitarlar düşürebilirsin.
Alım-Satım forumunu biraz takip et.
Birde ikinci el satan dükkanlara bir bakın
diyorken nickinin altında Giresun yazısını fark ettim.
O zaman internet adreslerini bir karıştır:
www.srvmusic.com
http://www.geocities.com/sniper2gece/tntmusic.html
Kolay gelsin
scarlespaul demiş ki:arkadaşlar sxler ucuz gitarlar.
ama modifiye yapmak için, çok iyi gitarlar.
yaptığınız modifiyeyi çok iyi kaldırıyorlar. mesela aynı modifiyeyi yaptığınız cort,squier,washburn ve sx gibi gitarlar size en iyi cevap verecek olan sx,tir.
hele en üst seviye strat ve caz kasa bass ları sadece manyetik modifiyesi ile bir ömür götürür ki bu gitarlara adam akıllı modifiye yapıp (fret,köprü manyetik vs) sahnede kullanan profesyonel müzisyenler tanıyorum.
yakında ben de bir tane yapmayı düşünüyorum eğer gerçekleşirse buradan sizlerle paylaşırım.