Do-re müzik olsa gerek.SX Türkiye distribütörü kimdir bilen var mı?
the_rocker bütçene göre söyleyeyim. Eğer 400$ 'ın varsa, SX 'lere hiç bakma. Eğer 200$ civarı paran varsa, 2.el temiz bir gitar al derim.
SX 'ler arkadaşların da söylediği gibi aynı model iki gitarı birbirini tutmayabilen bir marka.
İkinci el olarak Ibanez, Cort, Washburn gibi markaları düşünebilirsin.
Saygılar. Kolay gelsin.
Alırken Dean bakmayı unutma benceMerhaba arkadaşlar SX gitarların fiyatına(175-200$)göre çok iyi performans verdiğini duydum..bu gitarları kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim..ayrıca bu gitarların klavyesi rahat mıdır..klavye ile tel arasındaki mesafe fazlamıdır.....ya da bu fiyatlara şöyle klavyesi rahat gitarlar varmıdır..tonu ve tarzı çok önemli değil bilgi verirseniz sevinirim....
Alırken Dean bakmayı unutma bence
ben kullanıyorum. Çok memnunum. Sanırım bu başlıkta gerilerde biyerde de video vardı kendi yüklediğim.Sx Srv Sky satılan bir yer biliyor musunuz ? İnternet stoklarında yok, sanırım güncellenmez de artık. Daha önce kullanan varsa yorum yapabilir mi ?
İlkayusta gitarı modifiye ettiniz mi?ben kullanıyorum. Çok memnunum. Sanırım bu başlıkta gerilerde biyerde de video vardı kendi yüklediğim.
henüz hiç ellemedim🙂 aklımda texas special set var modifiye olarak. Stock halinde hala. aşağıda çamaşır makinesiyle çekilmiş bi video var😀İlkayusta gitarı modifiye ettiniz mi?
Resim varmıdır.
😀2005'ten kalma problemleri çözdün, bravo 🙂
Sx ailesine bende katıldım🙂
Bir iki modifikasyon şart oldu. Baya bir başlık okudum modifiye yapan arkadaşlar çoğunlukta. Özelikle değişim yapanlardan yardım isteyeceğim. Burgu değiştireceğim ama hangi model benim gitara uygun olur vs bilmiyorum. Uymadığında kesme delme oyma işlemleri yapmak istemiyorum. Gitarımın Modeli Sx SST 57 Bk Maple. Mümkün olduğunca maliyeti düşük parçalar arıyorum.
1-Akort burguları.- Orta karar birşey olabilir. Telin sarıldığı yer, blok içinden geçirmeli olsun yeter. Kesme delme işlemi olmadan eskisini çıkarıp yenisini takabileyim. Aynı ölçülerde varmıdır ?
Sx gitarda telin geçtiği yerin üstü açık, tel değiştirirken baya bir zorlandım sürekli çıkıyor🙂 Gerçi vardır bir tekniği biz bilemedik.İçten geçmeli olmalı.
2- Manyetik değişimi - Üzerindekiler çok dip gürültüsü yapıyor. Önemli olan dip ses yapmasın drive da. Ton konusu ikinci planda. Orta manyetiği pek kullanmam. Sap ve köprü lazım.Pop rock blues tonları. Kısaca her yola gelsin orta karar bir manyetik.
Özellikle burgu değişimi konusunda direk link paylaşırsanız şunun ölçüleri tam uyar gibisinden çok daha iyi olur.
Gitar ile ilgili bende ufak bir iki izlenimimi paylaşayim, düşünen arkadaşlar için. Çok uzun yıllardan beri sürekli ibanez kullandım halende kullanıyorum. Sx daha bir sustainli geldi. Klavyesi daha kalın alışamam diyordum pek zorlamadı zamanla daha da alışılır. 2 saate yakın provada bir kaç kez ufak akordlar yaptım. Pek kaçırma sorunuda olmadı.Fiyatına göre bakıldığında denenmesi gereken bir gitar diye düşünüyorum.
Mümkün olduğunca maliyeti düşük parçalar arıyorum
gitar orjinalde de yeterli illa modifiye gitarı olarak bakmamak lazım
Kesinlikle ben 60 lar mamtigi ile hareket edip rosewood bir ap ile isi bitirmeyi planliyorum anlatilanin aksine manyetikleri yetersiz değil bence calinca bas bas bağırıyor ben telecasterım diye buda bana yetiyor açıkçasıAynen. Sadece ton için kritik modlar kafi gelecektir.
Sx Srv Sky satılan bir yer biliyor musunuz ? İnternet stoklarında yok, sanırım güncellenmez de artık. Daha önce kullanan varsa yorum yapabilir mi ?
Hazır konu hortlamışken bende kendi hikayemi anlatayim
60lar telecaster a hayran biri olarak stl 50 modelini aldim kizilağaç gövdesi hariç herşeyi değiştirmeyi planlıyorum cilası ve boyası dahil
Meraklı arkadaşlar takipederse mutlu olurum. Maksat muhabbet olsun.
Not gitar orjinalde de yeterli illa modifiye gitarı olarak bakmamak lazım.Ben sapının radiusuna ve fret büyüklüğüne bayıldım