@Ezo da Fatih Yılmaz eşliğinde yenilediği gitarı birkaç gün çalıp tecrübelerini döktürürse iyi takviye olur başlığa
🙂
Bu başlık ve SX hakkında yazılan tüm değerlendirmeleri hatmettikten sonra bir SX projesi macerasına girmeye karar verdim. Önce adam gibi bir ikinci el SX bulmam gerekiyordu. Tam bu anda Mahmuttuncer adlı arkadaşın sattığı SX SST-57 ilanı denk geldi. Sorunsuz bir alış veriş süreci ile gitar bana geçti. Gitar stok haliyle bile iyiydi. Ince eleyip sık dokunmuş özenle seçilmişti. Ama upgrade ile nereye varacağını merak ediyordum. Parçaları topladım, dün Fatih'e gittim ve SX in upgrade ini yaptık..
Ilginç olan, bu gitar bu kadar dandik malzeme ile nasıl oluyordu da bu kadar iyi ses veriyordu. Upgrade sonrası resmen sınıf değiştirdi.. Fatih'in 4 saatini yediğimden fazla test edemedik beraber.
Yapılanlar
1. Burgular Fender burgularla değişti
2. String tree'ler solomusicten alınan string guidelar ile değişti. (Markasız)
3. Üst eşik yine solo muzikten alınan kemik üst eşikle değişti. Birebir uymadı ama Fatih sihirli elleriyle eğeleyip zımparalayıp tornalayarak yerine otuttu..
4. Manyetikler Texas Special manyetik seti ile değişti
5. Gitarın stok köprü bloğu Zamaktan yapılmış dandik ötesi birşey di. Zaten sustaini arttırmak için önerilen ilk upgrade de bu. Bu nedenle blogu Hantug'dan (ankarada uçak yedek parçaları yapan bir üretici) alınan prinç blokla değişti. Korktuğumuz gibi vida mesafelerinde uyumsuzluk olmadı yerine oturdu. Köprü ve yuva mesafeleri Fender Meksika üretimi stratlarla uyumlu. Tek uyumsuz olan tremolo kolunun köprü üzerindeki deliğinin bir kaç mm öne açılmış olması bu nedenle malesef tremolo kolunu şimdilik kullanamayacağız.(Ebay den bulup köprüyü de değiştirmeye karar verdik).
6. Yay sayısı 5 e çıktı.
7. Arka kapak yay sayısının beşe çıkması yanında blokun da biraz daha derinliğinin fazla olması nedeniyle kapanmadı. Açık bırakıldı..
8. Pot ve switch ler sorunsuz oldukları için dokunlmadı.
9. Doğal olarak teller değişti
Sonuç.. Gündüz ile gece kadar fark var.. Çok iyi bir gitarist olmadığımdan daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Denemek ve test etmek isteyen varsa seve seve emrinize amadedir.
Bu arada az kaldı atlıyordum. Fatih Yılmaz'a burada teşekkür etmeden geçmemek lazım. Cumartesi gibi yoğun bir gününde minicik iş yerinde bir araba gelen ve giden müşteri arasında kimseyi kırmadan, herkesi memnun ederek, güle oynaya bu upgrade i yaptı. İşine sevgisi, müşterisine saygısı, espri anlayışı muhteşem. Sevgiler...
Lafın sonu..Çok çok çok memnunum.. Hiç de fender falan almayı düşünmüyorum şimdilik..