Asıl olarak Les Paul seven biri olarak ben de bugün bir SST 57 siyah renk sahibi oldum. Ben de denenerek alınması tavsiyesinde bulunacağım, gitarlar arasında ciddi bir titreşme farkı var. Hatta şu an aldığım alet okadar resonant ki arka kapağı söküp akustik gitar niyetine bile kullanabilirim 🙂 İncelemeye geçersek; öncelikle gövde 3 parça kızılağaç (alder), sap akçaağaç tuşe de akça ağaç. Akort kulakçıkları yarı kilitli cins eski tip bir sorun çıkartmadılar daha. Aslında sapı tümden değiştirmeyi düşünüyordum fakat epey iyi bir sapla karşılaştım, arkadaşların bahsettiği gibi bir üst eşik modifikasyonu bile düşünmüyorum şu an. Cilası, hissiyatı, perdeler gayet güzel. Manyetikler için eğer evde processor ya da bilgisayara bağlayıp çalıyorsanız iş görür fakat ciddi amplilere girerek çalacaksanız çamur olduklarını anlayacaksınız 🙂 Pickguard ve manyetikleri ilk fırsatta değiştirip hss yapacağım. Köprüye gelince işini yapıyor fakat aldığımda köprü fazla havalanmıştı önce telleri kalın takmışlar diye düşündüm gitarı pes akortladım düzeldi (DGCFAD) daha sonra standardta çalmak istediğim için arka kapağı açıp yaylarla oynadım, yayları biraz sıkıp gerginliği arttırınca köprü standart tuningde kendine geldi. Tremolo bloku dandik ötesi incecik ama buna rağmen gitarın sustaini baya iyi. Tremolo bloku yada kendisini tümden değiştirebilirim ya da blok + saddle alabilirim. Bunun dışında daha önce Jackson Dkmg, Fender Mim, Ltd St 213, BcRich Gunslinger kullanmış biri olarak diyebilirim ki bu fiyata bu gitarın performansını verebilecek başka bir gitar bilmiyorum ben, Usa fender ya da butik aletler çalmadım fakat birkaç modifikasyonla Mim Fender ve benzerleri gitarlarla kapışır bu aletler. Ayrıca yurtdışından boş gövde getirtme fiyatına komple gitar alıyorsunuz.