Hahahayt 😆 Öyle bişey yok! Saçmalamayın yaa!Allah zaten senin burda ne halt edeceğini biliyormu kardeşim?E sen şuan şu dünyada bunları yaşamadan da direk yargılansaydın senin öyle bir çıkış yapmaya hakkın ve haddin olabilirmiydi hiç?Senin aklın alıyormu bunu?kkfl_f4 demiş ki:Ne yapacağını bildiği doğru. İsteseydi dünyaya yollamadan cennete ya da cehenneme yollardı seni. Öyle bir durumda sen "Ben öyle yapmayacaktım. İbadetlerimi yerine getirecektim" demez miydin? Seni yapmadığın bir şey için mükafatlandırması ya da cezalandırması ne kadar mantıklı sence? Seni dünyaya göndermeseydi sen şu an yaptığın şeyleri yapmamış olacaktın. Kısacası yapmadığın şeylerin hesabını verecektin.hellsbells demiş ki:benim soruma gelen cevaplar nedense hiç tatmin edici olmamış. diyorsunki allah serbest bırakır kul seçer. e arkadaşım allah mutlak güç her şeyi bilir, geleceği de bilir. gelecekte beni serbest bırakması şartına bağlı neler olacağını biliyor sonuçta. ben öldüğümde ne kadar sevabın ne kadar günahım var bilecek. neden uğraşıyor? benim sorum bu cevap yok hala zaten verilebilse böyle bir tartışma olmazdı.
X: Ya allahım beni dünyaya gönder bak vallaha günah işlemeycem bak göreceksin çok ciddiyim kem küm..
Allah: Hade len ordan ben herşeyi bilenim.Seni ben yarattım banamı söylüyosun ne halt edeceğini?Geç yan tarafa kırmızlı arkadaşlar yardımcı olacak sana.