facelesss demiş ki:siz bu islam konusunda niye böyle davranıyosunuz anlamıyorum,heralde size bi şeyler batıyo olmalı
sen erişemeyeçegin islere burnunu sokma
iyice araştır ve diğer insanlarıda yanlış yönlendirme
bide kitap yazıyosun bu şekilde eminim kapışılır kitabın merak etme iyi reklam yaptın burda
dünyada günahlar ve sevaplar vardır kardeşim tamam mı.eğer senin dediğin gibi herkes Allah ın dediğini yapacak olsaydı neden biz burdayız
ha onu bilmiyorsun sanırım ve tutup kuran dan bahsediyosun
dinlediğimz onca müzisyen var bunlardan bazıları hristiyan deilmi ,onlar bile bazı değreler(saydığın hadis türü şeyler mesela)
ellerinde bulunmamasına rağmen senin kadar gülünç duruma düsmüyolar
en azından inançları var
çıkıpta "nothing we trust" diyenleri hariç...
bu forumdaki çoğu kişi bana karsı çıkacak bu söylediklerim için belki siteden atacaklar kaldıramadıkları için
sen bu söylediklerini aklı başında bi insana sor bakıyım kimin yüzü g..ü kızarıyo onu görürsün
sen bu söylediklerine göre iradesiz bi adamsın nokta..........FACELESSS
Evt bana batiyor mesela, yani haksiz adaletsiz bir kitabin, insanlarin koru korune, sorgulamadan, arastirmadan, bazi seylerin otesini goremeden, sirf korktuklari icin, ya da elma agaclari ve periler icin, M.O bilmem kacta uydurulan masallara, adaletsiz, egolu, varsayimsal bir kukla oynaticisina inanmalari bana batiyor.
Gunahlari sevaplari siz yaratiyorsunuz, ya da inandiginiz Tanri. Sana gunah isleyecegin bir oyun cizmis, sende oynamayi secmissin, itiraz etmeden, buna kader diyosunuz ve nasil olmasa Allah affeder deyip ya devam ediyosunuz, ya da tovbe edip cennete gitmeyi umuyosunuz. Bu sahtekarligi da benim aklim almiyor :!:
Kime iradesiz dedigini anlamadim ama iradesizlige bir suru ornek siralayabilirim, senin dininin uygun gormedigi ama hergun yaptiginiz :!: Mesela dininize gore evlenmeden once cinsel iliskiye girmek gunah, bunu uygulayan kac tane musluman var senin etrafinda, bence onlari say baska insanlara iradesiz demeden once.
Ve konu yine sapti, konu tesadufler, din, kader, sevap, gunah, ya da ateism degil :!: