Hafta başında PTT'ye yazmıştım lütfedip cevap yazmışlar:
"Gönderi ile ilgili tarafınıza gümrüklü madde olduğuna dair tebligat yollanmıştır.Gönderiniz gümrük makamları tarafından vergi taahuk ettirilmemiştir.Bu nedenle gönderiniz ile ilgili merkezimizde gümrük yetkilileri ile görüşmeniz gerekir.PTT yetkilileri olarak gümrük konularına müdahalemiz yoktur."
Yani: "Biz de senden fazla bir halt bilmiyoruz, sen başının çaresine bak". Ayrıca bana tebligat falan da gelmedi.
Gittim ben de bugün gümrükten 1x12 kabinimi teslim aldım.
Fatura kutunun üstündeydi ve kutu daha açılmamıştı. Neden beni çağırdıklarını sordum. Fatura yok denmedi tabii. Cevap: Ya bu üründen çok fazla geliyordur, ya da size yurtdışından çok fazla paket geliyordur .
Geçen sene iki ampli yaptığım için her biri 75EUR altında toplam değeri de 900EUR üzerinde 13-15 sipariş vermiştim ve hiç biri takılmamıştı. Bu yüzden kaç paket geldiğinin kaydının tutulduğunu hiç sanmıyorum. Ülkeye çok fazla kabin geldiğinden çağırmaları durumu da hiç mantıklı gelmedi. Kaldı ki, kutunun içindeki ürünün ne olduğunu zaten bilmiyorlardı.
Adamlara öncesinde telefonla 10-15 kez ulaşmaya çalışmıştım, dünya kadar mail yazdım ve benim durumumda binlerce insan vardır. Ancak UKIM'e gittiğimde, bugüne kadar gördüğüm en huzurlu çalışma ortamlarından birisine şahit oldum. Öğleden sonra gittiğimde benden önce sırasını bekleyen 3 kişi vardı. Hiç telefon çalmıyor, koşuşturan yok. Ortamda iki tane vezne görevlisi, 3-4 tane PTT/gümrük çalışanı ve bir bilgisayarın başında muhabbet eden 4 tane ağa vardı.
Sonuç: Kabinim gümrüğe neden takıldı bilmiyorum. Bir daha da ülkeye 75EUR'nun üzerinde bir paketi sadece bavulumda getiririm.
Bu arada diğer mağdurlar için: UKIM'e Anadolu Yakasından nasıl gidilir:
1- Metroyla Ayrılık Çeşmesi durağına
2- Marmaray ile Yenikapı'ya
3- Yenikapı'dan tramvayla Kirazlı'ya
4- Kirazlı'dan tramvayla İkitelli Sanayi durağına
5- Sanayide PTT /Telekom kapısından çıkılıp yokuş yukarı 300 m kadar yürülür, PTT binası caddenin sol tarafında bulunur. (Öğle arası 12:30 gibi başlıyor. İyi zamanlama yapın)
Gidiş dönüş 3,5 saatten aşağı sürmez. Ben aracımla metroya gittiğim için toplamda 5 saatimi kaybettim.