Ben de 14,60 Euro değerinde "Electro Harmonix EU12AC-1000 Power Supply" almak istiyorum. 3-4 kişi olursa katılabilirim.Arkadaşlar bu ara thomann'dan alışveriş yapacak olan var mı, bikaç küçük parça ekipman almam gerekiyor, ama kargo ücretine değmiyor, beraber kargoyu da bölüşebilerek uyguna getireceğimiz bir organizasyon yapabiliriz küçük parçalar için.
Merhaba, thomann'dan 3 hafta önce verdiğim sipariş yaklaşık 3 haftadır yurda giriş yapmayı bekliyor. Bu konuda fikri ya da tecrübesi olan var mı?
Hayır PTT kargoyu aradım henüz yurda giriş yapmamış.Eğer UPS gibi özel bir kargo ile gelmiyorsa gümrüğe takılmış olabilir, eğer öyle oldu ise depoda bekliyordur.
Denetimler sıkılaştı, bir de yurtdışı alışveriş kurallarında değişime gidileceği haberine denk geldim geçenlerde. vergisiz limit 75 euro'dan 150 euro'ya çıkacağı, ama daha üzerindeki meblağlara %18 kdv + %20 ötv ekleneceği belirtiliyor. Yurtdışından pahalı ürün almak iyice zorlaşacak ve yurtiçi fiyatlara yaklaşacak. Ötv burada belirtilmemiş, ona sanırım mynet haber'de denk gelmiştim bulamadım ama 150 euro haberi:Merhaba, thomann'dan 3 hafta önce verdiğim sipariş yaklaşık 3 haftadır yurda giriş yapmayı bekliyor. Bu konuda fikri ya da tecrübesi olan var mı?
Vergisini alsınlar ona lafımız yok ama... İnternetten takip ettiğim kadarıyla henüz bizim gümrüğe giriş yapmadı. Telefonla aradığımda da aynı şeyi ifade ettiler. Siyasi bir misilleme olmasın. 😀 İkili ilişkiler biraz gergin. 😀Denetimler sıkılaştı, bir de yurtdışı alışveriş kurallarında değişime gidileceği haberine denk geldim geçenlerde. vergisiz limit 75 euro'dan 150 euro'ya çıkacağı, ama daha üzerindeki meblağlara %18 kdv + %20 ötv ekleneceği belirtiliyor. Yurtdışından pahalı ürün almak iyice zorlaşacak ve yurtiçi fiyatlara yaklaşacak. Ötv burada belirtilmemiş, ona sanırım mynet haber'de denk gelmiştim bulamadım ama 150 euro haberi:
Yurtdışı alışverişlerinde 75 Euro sınırı 150 Euro’ya çıkıyor!
Noel baba da haklı... hangi birimize yetişecek 😀Artık gümrüğe takılma olayı kalktı diye biliyorum bence sebebi xmas Avrupa'da çılgınlar gibi hediye kargolanıyor o yüzden gecikmiş olabilir
Artık gümrüğe takılma olayı kalktı diye biliyorum ...
Gümrüğe takılmıyor derken; vergi ödenmediği için iade çıkıyordu eskiden şimdi öyle değil vergiye tabi olsa bile kargo kapınıza geliyor teslim ediliyor vergi makbuzu bırakılıyor 15 gün içinde ptt den ödemeniz Lazım yoksa cezai işlem uygulanıyorNispeten küçük ve ederi az olan paketlerde, ve yılda 1-2 paket geliyorsa takılma az oluyor. Hatta kapıda vergi alma durumu vardı bir zaman, paketler gümrüğe hiç girmiyordu. Aksi halde durumlar vahim, hele yılda 5-6'dan fazla paketiniz geliyorsa.
Böyle bir sorunun olması normal değil, doğru takip ettiğinizden eminseniz, bence doğrudan Thomann ile iletişime geçip sorunu kendilerine iletin...Merhaba, thomann'dan 3 hafta önce verdiğim sipariş yaklaşık 3 haftadır yurda giriş yapmayı bekliyor. Bu konuda fikri ya da tecrübesi olan var mı?