arkadaşlar gitar sipariş eden oldumu buradan hiç 🙂 Sıkıntısız geliyormu? Birde kargo kapıda teslim edilirken mi vergiyi ödüyoruz nasıl oluyor bu prosedür
Arkadaşlar ben az önce alışveriş yaptım. 13 parça 2500 tl. Bu vat olayı nedir ve şuandan itibaren hangi prosedürler uygulanacak bilgisi olan var mı?
Ayrı ayrı 13 parça ise geçmiş olsun hiç bir gümrük mayene memurunun geçireceğini sanmam.
Benim tavsiyem toplam 5 kalemi geçmemek ve aynı şeyden fiyatına göre 2 veya 3'ten fazla almamak. Misal iki tane aynı amfiden getirmek gibi bir hata yapmayın ama 3 tane 5-10 dolarlık atıyorum gitar yayı getirebilirsiniz. 4-5 tane aynı ürünü fiyatı ne olursa olsun size vermeyebilirler. Ticari bir miktar olmayacak ve bunun değerlendirmesi bütünü ile gümrük memurunun o anki kararına bağlı. Yani "Millet 1000 euroluk amfi getiriyor benim 5 tane 10 euroluk yayımı nasıl vermezsin?" demeyin, yasal olarak yetkisi var ve vermez...
O zaman ben size aldıklarımı sayayım:13 parça mı? Tek bir siparişte?
Uluslararsı alış verişte 30 kilo üst sınırı var. Onu geçmedin umarım? Geçmedi isen, Thomann sana geçici bir takip numarası yollayacak. Bir süre sonra Alman Posta şirketinin sitesinden de asıl takip numaranı alabilirsin. Geçti isen astarı yüzünden pahalı olur. Siparişi iptal et. Kilo sınırına göre yeniden düzenle.
Yılbaşı yaklaştı işler ağırdan gider, endişe etme.
VAT AB ülkelerinin KDV'sidir. Biz dahil olmadığımız için o KDV'den sana indirim var.
Hocam bu arada yurtdışından alışverişte nicel açıdan ürün sınırlaması bulunmadığı konusunda bilgi edindim internetten. Ne hakla geçirmediklerini söyleyebilir misiniz?Ayrı ayrı 13 parça ise geçmiş olsun hiç bir gümrük mayene memurunun geçireceğini sanmam.
Arkadaşlar ben az önce alışveriş yaptım. 13 parça 2500 tl. Bu vat olayı nedir ve şuandan itibaren hangi prosedürler uygulanacak bilgisi olan var mı?
Yolcu Beraberi Eşya - Gumrukleme.com.tr
Madde 62-2
b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
c) Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus olması,
Ben gümrük muayeme memurunu ikna edebileceğini sanmıyorum.
26. Gün👎
O zaman ben size aldıklarımı sayayım:
2 adet mikrofon kablosu
1 adet gitar kablosu
1 adet pena seti
3 adet farklı tip zil
1 adet shaker
1 adet kondenser mikrofon
1 adet dinamik mikrofon
1 adet mikrofon tutacağı (tam adını bilemedim)
1 adet ses kartı
1 adet slide ring
Sizce bu durumda ne olur? Sıkıntı yaşar mıyım?
Aynen, 30kg a kadar 30euro ucret...Bu durum 31 kg yi aşan ürünler için geçerli. 31kg a kadar sabit 30 euro ücret alıyor. Biz 2 adet HB G112 Vintage kabin siparişi vermiştik 30 kg idi sıkıntı olmadıydı, normal vergisini ödeyip almıştık.
Ben de benzeri büyüklükte sipariş verdim daha öncesinde, 30kg sınırını aşmadığından bir sıkıntı yaşamadım, umarım siz de yaşmazsınız, yaşarsanız da gümrüğe gidilerek çözülebileceğini tahmin ediyorum çünkü hiçbir kural ihlali yok. İyi şanslar 🙂O zaman ben size aldıklarımı sayayım:
2 adet mikrofon kablosu
1 adet gitar kablosu
1 adet pena seti
3 adet farklı tip zil
1 adet shaker
1 adet kondenser mikrofon
1 adet dinamik mikrofon
1 adet mikrofon tutacağı (tam adını bilemedim)
1 adet ses kartı
1 adet slide ring
Sizce bu durumda ne olur? Sıkıntı yaşar mıyım?
Neden gümrüğe takılmasın? Ürünün vergisiz fiyatı 1340,34 Euro, bu fiyata 30 euro kargo eklenecek, sonrasında bu toplam üzerinden %19 gümrük ödeyeceksiniz...Yani toplamda, (1340+30)*1,19=1630 Euro ödeyeceksiniz...Arkadaşlar tekrar edeyim gibson les paul standard wine red için fiyat 1400 euro civarı gözüküyor thomann da. Sipariş etsem gümrüğe takılmadan gelirmi? Ve 1400 euro üzerinden %18 kdv mi ödeyecem? Teşekkürler