Funkyou, oncelikle gecmis olsun diyorum hem basiniza gelen durumdan dolayi hem de konuyla alakasiz ve mantik disi mesajlarla/kisilerle muhatap oldugunuz icin. Burda cok olmasa da diger forumdaki bir üye ısrarla, direterek ve oldukca boyut disi yaklasarak gercekten sabrinizi zorlamis. Magduriyetinizi umarim kisa surede giderirsiniz. Bu, sizin icin oldugu kadar bizim icin de ibretlik bir durum oldu. Eminim ben dahil cogu kisi bundan sonra buyuk elektronik esya aliminda ve sonrasinda bir kere daha dikkatli davranacaktir.
Bu carpilma konusu icin ise sanirim plastik bulasik eldiveni takmak gerekiyor diye dusunuyorum. Malum metal board ve veya kapak, her yer kablo ve tek dokunusla hepsi birbirine iletken bir suru direnc/kapasitor/kondansator vb. neyse artik.
Bir sorum var, fazla ısınmadan dolayi bilgisayarimin kasasinin kapagi yandan acik durumda. Daha dogrusu yan tarafi komple acik. Ne olur ne olmaz diye kapagi hafif kasaya dayali ama aralarda bosluk kalacak sekilde acik tutuyorum. Evde hayvan var merak eder burnunu sokar, ev temizlenirken biri elini sokar, biri gelir bi sey olur.. Burda yazilanlar da oldukca korkuttu beni. Kasa acik oldugu icin sıklıkla tozlaniyor bu durumda. Ve benim de sıklıkla temizlemem gerekiyor. Ekran kartidir, ana karttır bu tip kartlarin uzerindeki elemanlar da yuksek elektrik akimi iletirler mi? Fis cekili olabilir ama saatlerce/gunlerce elektrik akimi icerde kalir demeniz uzerine soruyorum.
Bir ikinci soru. Amfi, bilgisayar, televizyon vs.. yuksek elektrik akimi ile calisan aletlere hangi sekilde mudahele edebiliriz? Ornegin madem bu kadar problem teskil ediyor, tamirciler nasil calisiyor oyleyse? İlla ki bir yolu yok mu bu isin?
Ufak son soru. Amfinin acikta duran trafosu ile ilgili bir tehlike soz konusu mu?